Arlanda Bilfestival

Arlanda3

Även i år var vi med på Arlanda Bilfestival. Sju Teslor ställde sig på rad på Arlanda Test track 2, mellan Ferrari- och Porsche-klubbarna. Sex Tesla Model S och en Tesla Roadster. Senare på dagen fick vi förstärkning med en Model S till.

Arlanda2

Bilarna putsades och putsades tills de blänkte i solskenet! Flaggan kom också på plats och sedan väntade vi på besökarna. Det var många som ville titta på våra bilar, och folk hade massor med frågor också om dem. De vanliga frågorna ställdes om om och om igen, var sitter batterierna, hur länge håller de, vad händer om man får batteritorsk mitt i skogen, osv.

Arlanda1

Största uppmärksamheten fick dock lilla Roadstern! Alla tyckte att den var “söt” och läste med beundran infolappen i dess vindruta om att den gör 0-100 på 3.9 sekunder. Att P85D den stod bredvid är ännu snabbare var på något konstigt sätt inte lika tankeväckande för folk.

Arlanda4Sedan var det dags att visa upp våra bilar på strippen. Alla bilklubbar skulle visa upp 5 av sina bilar till publiken och en speaker från tidningen Auto Motor & Sport intervjuade förarna och berättade om bilarna.

Något förvånat såg vi när vi återvände till våra platser igen att vi har blivit ICE-ade! Mitt bland Teslorna, rakt framför flaggan med “TESLA CLUB SWEDEN” med stora bokstäver på bestämde sig en BMW-förare var perfekta platsen att parkera sin bil på! Det var inte en utställningsbil utan en av besökarna som på något förunderligt sätt inte parkerade på stora besöksparkeringsplatsen som alla andra utan gav sig in bland utställningsbilarna och parkerade mitt bland Ferraris och Teslor 🙄

Vissa BMW-förare har verkligen knapp ledsyn.

Vi ville jättegärna berätta både ett och annat till bilens ägare men hur det nu kom sig så lyckades vi ändå missa när hen dök upp och körde iväg. Vi var alla upptagna med att svara på folks frågor och plötsligt ser vi vita BMW-n köra iväg. Positiva i händelsen var att på så vis undveks handgemäng i alla fall.

Tesla Motors var också på plats, med några bilar som de erbjöd testkörningar med. Innan grindarna öppnade frågade jag dem om de tänkte folk skulle köa eller få kölapp, men något blåögt sa de att de som vill testköra behöver bara komma fram och säga till. Ganska snabbt blev det så många som ville åka så de fick prioritera endast långväga besökare – de som bodde i Stockholmstrakten blev uppmanade att åka förbi Täby C senare i veckan istället. Vi från Tesla Club Sweden skickade säkert tjugotalet intresserade till dem – de som genuint var intresserade av bilarna och ställde många frågor. Jag hörde från Tesla Motors personal att de fick många “leads” under dagen. (Attans om vi ändå hade gett folk våra referral-koder!)

Vi var dock lite förvånade över att trots lika fint väder som i fjol så kom det betydligt färre besökare i år till Arlanda Bilfestival. Det var nästan så vi var oroliga ifall det verkligen gick runt ekonomimässigt för organisatörerna? Officiellt skulle festivalen stänga kl 16 men redan en timme innan började inte bara besökarna utan även utställarna bege sig hemåt. Vi hade det dock jättetrevligt och kommer gärna nästa år igen!

 


TCS två år sedan: Norska Supercharger-nätverket är invigt

För två år sedan kunde vi berätta om Norges 6 första Supercharger-anläggningar som alla invigdes på en och samma dag! Plötsligt som genom ett trollslag kunde norrmän börja åka på långresor utan problem med sina elbilar – om det stod TESLA på dem i alla fall.

 

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.