Foliera!

Colors

Står du i valet och kvalet vilken färg du ska välja till din Tesla Model S ska du kanske tänka helt utanför boxen och överväga foliering?

Istället för att betala extra för något utav metalliclack-alternativen och dessutom köpa lackbehandling för att skydda den kan man istället köpa bilen i någon utav de gratis basfärgerna och foliera den.

Förutom att kunna välja bland mångdubbelt fler färger (som då blir unika för just din bil) fungerar dessutom själva folien även som stenskottsskydd! Folie kan självläka mindre stenskott och skydda lacken under den. Efter några år när folien har skadats för mycket kan man foliera om endast de delarna – eller byta färg på hela bilen!

e-rallyTraditionellt har foliering ofta använts till att skapa uppmärksamhetsväckande bilar, med extrema mönster. Men så behöver det inte alls vara. Man kan lika gärna foliera bilen i en solid färg. Kvalitetsfolie kan ge samma utseende som metalliclack, och det finns även matta folier, folier med relief som kolfiber, mm. Man kan tom skapa sina egna mönster om man vill!

hybris

Folierad Tesla. (Ja, den till höger är också folierad.)

Håller du på och konfigurerar din Tesla, och speciellt om du tänker lackskyddsbehandla den eller skaffa stenskottsfilm till den, kan du överväga foliering istället. Foliering kostar lika mycket (15-20,000 kronor) och erbjuder liknande skydd av lacken – men skänker dig en helt unik bil som ingen annans!

 


TCS ett år sedan: Självkörande bilar

För ett år sedan visade vi den första elbilen som klarade av att parkera sig helt själv, utan att någon chaufför satt i den! Fast det var inte en Tesla så lösningen var något obekväm.

 

Tagged , . Bookmark the permalink.