Tesla Model X officiella bilder

ModelX

Tesla Motors har inte öppnat designstudion för Tesla Model X officiellt än, men i källkoden till sidan har det börjat dyka upp dold kod och bilder inför lanseringen. Det tog inte många timmar för de tekniskt kunniga Teslaentusiasterna på teslamotorsclub.com att hitta de dolda bilderna ;-)

Några timmar senare fick de som har reserverat sin Model X Signature edition logga in till en sluten version av designstudion och konfigurera sina bilar. Designstudion för Model X är fortfarande inte publik, kan endast ses av de som har reserverat bilar. Bilder på sidan har dock läckt ut:

Sig X Page 1
Sig X Page 2

Priset på en fullspecad Signature edition av Tesla Model X är $143,750. Jämför vi mot de amerikanska priserna för Tesla Model S P90DL:

Model S: P85D + Ludicrous + Carbon fiber spoiler + Autopilot + 90 kWh + Lighting + Air suspension + Ultra sound + Subzero + Rear seats + Multi coat red + 21″ wheels + Next gen seats + Matte Obeche wood decor = $142,750

Model X signature med samma utrustning = $143,000 (drog ifrån $750 för dragkroken från priset ovan)

Model X Signature edition kostar alltså lika mycket som en likadant utrustad Tesla Model S!

Skillnaden på $250 kan rentav förklaras med att Model X erbjuder ventilerade säten med värme och kyla – vilket inte Model S erbjuder (än?).

ModelX2

Signature edition av Model X är fullutrustad: 90 kWh batterier, Ludicrous mode (som accelererar 0-60 mph på 3,2 sekunder istället för Model S 2,8 sekunder), autopilot, luftfjädring, ultrastereo, mm. Framtida versioner av den kommer komma med lägre utrustningsnivåer och därmed lägre priser. Utan Ludicrous mode, med okänd övrig utrustningsnivå kostar Model X $132,000 enligt övre bilden.

Hjulen på Tesla Model X blir 20 resp 22 tum, ett tum större än dem Model S kan fås med.

Räckvidden på 240 miles (386 km) är ca 11% mindre än motsvarande Model S (P90DL 268 miles). Siffran kan inte rakt av jämföras mot räckviddssiffrorna på svenska beställningssidan då de är av mer optimistiska NEDC slaget än amerikanska sidans konservativa EPA siffror.

Istället för Model S kolfiberspoiler har Model X en aktiv spoiler inbyggd i bakrutan.

Tesla Model X kan fås med dragkrok! För endast $750 kan bilen utrustas med avtagbar dragkrok som man kan dra släp på över 2,200 kg med. På köpet får man också mjukvara i bilen som fungerar som antisladd på husvagnen, motarbetar självsvängning av den ungefär som Al-Ko Trailer Control som sitter på Cabby husvagnar.

Texten till och med antyder att alla Model X är förberedda för dragkrok, anslutningshålet där man kan montera en cykel- eller skidhållare står som standardutrustning. Tillbehöret man köper till för $750 verkar vara själva kroken som man stoppar in i hålet, plus 7-pinskontakten för släpvagnens ljus.

Inuti kommer Tesla Model X se ut så här:

Alla bilder från teslamotorsclub.com

Framstolarna och förarmiljön verkar bli exakt som i dagens Model S. Mellanraden påminner också om next generation sätena man kunde få till Model S ett tag, men endast till det yttre. Tittar man noggrannare ser man att de är helt omdesignade och elmotorstyrda. Tredje radens säten är inga bakåtvända barnsäten längre utan erbjuder full åkkomfort för två vuxna. De sätena kan dessutom fällas ner så man får ett plant lastutrymme istället.

Förvaringsutrymmet mellan framsätena verkar ha ändrats – istället för Model S öppna yacht floor verkar center console nu vara standard. Var ska alla soccer moms ställa sina handväskor nu?

Man kan inte längre beställa bilen med panoramatak – istället är det framrutan som sträcker sig mycket högre upp än på Model S – framrutan övergår sömlöst till panoramatak över framstolarna ungefär som i tex Citroën C4 Picasso.

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
 • Danni Efraim

  Ett tillägg: det verkar gå att få ventilerade säten till Model X. Något jag tror många hade önskat sig även till Model S.

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Erbjuds ventillerade säten för Model S för $2,000 kommer det betyda att MODEL X KOMMER KOSTA EXAKT LIKA MYCKET SOM EN LIKA UTRUSTAD MODEL S!!! :-)

   Jag har ändrat i texten.

   • Danni Efraim

    Det var en intressant poäng, även om det vore hiskeligt dyrt för ventilerade stolar :)

   • Mathias Carlberg

    Nej du jämför en model X signature med model S.

   • Mina ord

    Var finns den infon? Finns inte på beställningssidan. Vore udda om det inte kom till model S också. Ett till fråga är eftersom vi sett Model S som dragare, kommer dragkrok kunna bli en framtida tillägg?

    • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

     Jag menade OM det kommer att erbjudas.
     Jag tror dock det är lätt gissat att ventilerade säten kommer att komma till Model S också i framtiden.
     Likaså dragkrok tror jag kommer komma till Model S – Model X och S delar ju på samma bottenplatta så infästningen för dragkroken borde vara lika mellan dem.
     Men som sagt har Tesla Motors inte sagt officiellt något om någon utav dem.

  • Mathias Carlberg

   Aldrig haft ventilerade säten som fungerat bra. Slits mer pgr av hålen och ser inte bra ut.

   • Danni Efraim

    Åhå. Jag har faktiskt aldrig haft det alls. På vissa modeller har det inte gått att få. Ibland har det varit något annat i vägen, som att det inte gått att få ihop med sportstolar. Så jag har inga personliga referenser. Men min far har en S80 -08 med ventilerade stolar och de har hållit bra hittills.

 • Filip

  0-60mph ludicrous är 3,2s. Jag tror att 0-100 kommer landa på 3,4s, inte 3,8. Tror ar du har för pessimistiska sifror där Tibor

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Det STÅR i bilden att 0-60 mph för Model X är på 3,8s (kolla högst uppe). Motsvarande för Model S P90DL är 2,8s på amerikanska sidan.

   • MaLund13

    För standard XP90D, ja (L har inte valts i övre bilden). Ludicrous mode (tillval) sänker siffran till 3,2s, som det står på den nedre bilden.

    • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

     Bra hittat! Jag ändrar i texten.

 • Doug King

  If you’re going to just lift content, you should really at least credit the source.
  http://www.teslamotorsclub.com/showthread.php/52766-Update-to-My-Tesla%21-Model-X-design-studio-images

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   You are absolutely right. Added.

 • Filip

  Är center console standard montro? Ser ut som att så skulle kunna vara fallet enligt interiörbilderna. Vilken klass det verkar vara på sätena! Alla säten.

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Bra hittat! Lagt till i texten.

 • Mathias Carlberg

  Notera att det ör signature edition. Model S hade också en sådan där en massa utrustning ingick. Så du kan inte jämföra en model X signature med en model S som inte är det. Jämförelsen med priser haltar…

  • Danni Efraim

   Fast priset på Signature är inte annorlunda – det är bara att du är tvungen att välja nästan alla tillval, så priset blir maxat redan från början. Med en icke-Signature kan du välja bort saker och då få ner priset.

   • Mathias Carlberg

    Vad vet du om det innan alla priser är officiella?

    • Danni Efraim

     Det kan jag såklart inte veta helt säkert, men det är så Tesla gjort förut, och jag ser ingen anledning att anta att det skulle vara något annorlunda nu. Du tror väl ändå inte att de ger någon extra rabatt på Signature-modellerna? Om något så skulle det ju vara tvärtom, eftersom de som köper dessa är early adopters som säkert gärna skulle kunnat betala mer för att vara först.

 • Mathias Carlberg

  Inte vacker på bild… :-)

 • Mathias Carlberg

  Räkna med att all utrustning som ligger under “signature” kommer landa som egna tillval och priser på model X. Signature går inte att beställa. Den begränsade tillverkningen är redan bokad. Dvs vanliga priset för de som beställer model X framöver kommer bli ett annat med max utrustning.

  • vigge50

   Är det inte så att om man har beställt signature så ska man ha möjlighet att få extra funktioner som inte går att välja om man köper en vanlig? Varför skulle man annars betala 400.000? Ventilerade säten kanske är speciellt för dem som köpt signature och kommer inte finnas som val för andra.

   • Mathias Carlberg

    Ja min poäng var att inte jämföra signature av model X med model S. De saker som i går i signature kommer som extra utrustning som kostar pengar. Den lilla produktionen av signature är sedan länge slutsåld. Tycker set ser ut som model X blir dyrare än motsvarande model S. Vi får vänta och se när konfiguratorn dyker upp. Personligen gillar jag inte utseendet. Ser inte ut som en SUV. Mer som en MPV…

   • Axel Svensson

    Signature betalar inte 400.000 extra. Signature betalar lika mycket som Standard Production med samma utrustning. Det finns dock en del som bara kommer till Signature och det är färgen Signature Red som bara kommer till Signature-bilar. Tror inte ventilerade säten kommer vara enbart för Signature.

 • Isak Swahn

  Det var en som har en reservation som berättade att han kom rakt in på de här sidorna. Kan hända att allt man behöver göra är att ta fram kreditkortet och deponera $5000.

  Risken är kanske att man inte klarar av att avbeställa efteråt… :-)

  • MaLund13

   Än har bara några få Sig-reservationer fått konfigurera. De bjuder in reservationshållarna i ordning för att reservera, skulle gissa att när Sig är klara släpps Design Studion för allmänheten.

 • G F

  Ni kan sluta spekulera och kolla på Björns genomgång av konfiguration här: https://www.youtube.com/watch?v=NFAAh4fnWQI
  PS. glöm inte att avinstallera alla era Flash program från Adobe, era PC behöver inte dem efter 1:e sep!

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Tack! Jag missade Matte Obeche Wood decor och spoilern i prisjämförelsen med Model S, vilket syntes i hans video. Så nu har jag uppdaterat prisjämförelsen och därmed kan vi säga att Model X Signature kostar lika mycket som en likadan utrustad Model S. (Jo, Mathias, vi kan säga det.)

   • G F

    Pris i paritet med S var ju också Elons utfästelse vid lanseringen för ett par år sedan!

    • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

     Då talades det om ca 10% högre pris än motsvarande utrustad Model S.

     Att Model X Signature kostar lika mycket som motsvarande utrustad Model S tycker jag är lovande. Signature brukar vara fullutrustade men inte ger Tesla bort nåt gratis inte. Följer Model X Model S prisutveckling kommer vanliga Model X när den fullutrustas kosta ungefär som Signature modellen.

 • Axel Svensson

  Det kommer vara 8 mugghållare om man har tre sätesrader, 4 fram och 2 per rad för de andra sätesraderna.