100 Tesla Model S levererade i Augusti

home_hero_forest_900

Tesla Motors levererade 100 Model S till nya ägare i Sverige förra månaden. Därmed är antalet Tesla Model S i Sverige uppe i 918 bilar. Vi har uppdaterat vår statistiksida. Under September månad kommer tusenvallen att sprängas!

Elbilar står fortsatt för ca 1% av alla nyregistrerade bilar i Sverige, laddhybrider för 1% till.

Efter två månaders förödmjukelse har Porsche lyckats rycka upp sig och leverera sammanlagt 125 bilar under månaden, alla deras 7 modeller tillsammans.

 


 

På de officiella bilderna i går syntes inte Model X nos. Vad är det Tesla försöker dölja för oss? Kanske det här? Nya spionbilder visar en till synes helt omaskerad Model X noskon:

 


Tesla Model X pris har blivit missförstådd av många tidningar, de tyckte att $143,750 var väldigt dyrt. Det de inte fattade var att Signature modellen var fullutrustad, maxad med tillbehör – det kan inte jämföras med från-priset för en Model S.

Nu har Elon Musk via Twitter bekräftat att Tesla Model X kostar endast $5,000 mer än en motsvarande utrustad Model S. De första Model X kommer lämnas över till dess ägare den 29 September vid en ceremoni i Tesla Motors fabrik i Fremont.

I samma andetag bekräftade han också att Tesla Model 3 kommer att visas upp i Mars nästa år, och förbeställningarna till den startar också då. Model 3 kommer börja tillverkas om 2 år. Priset bekräftades än en gång bli $35,000.

 


Tesla Motors har även kommit med detaljer om utbytesbatteriet till deras Roadster. Batteriet går nu att reservera på deras hemsida, priset blir saftiga $29,000. Tesla Motors motiverar priset med att batteripacken handbyggs i liten serie, till skillnad från dem i Model S och X bilarna. Alla gamla batteripack kommer att återvinnas.

Nya batteripacket väger marginellt mer än gamla, men tack vare modernare batterikemi erbjuds 40% större batterikapacitet och 35% längre räckvidd. Tyvärr verkar inte heller nya batteripacket erbjuda Supercharging.

 


TCS två år sedan: Svenska sidan lanserad på teslamotors.com

Det var först i September 2013 som man kunde välja Sverige som land på Tesla Motors hemsida, och se de svenska priserna i svenska kronor. Det dröjde sedan någon månad innan texten också översattes till svenska. De två år gamla priserna -innan dollarkurset höjdes- är skön nostalgi.

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.
  • Mina ord

    Bilden från sidan är från conceptbilen.

    • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

      Hoppla! Tack! Lika bra jag plockar bort den då.