Svenska sidan lanserad på teslamotors.com!

Nu kan man längst nere på teslamotors.com välja Sverige som land, och få upp svenska priser på bilarna! (All text är dock fortfarande på engelska, till skillnad från till exempel när man väljer Norge som land.)

Startpriset för Tesla Model S blir 648 500 kr inklusive moms.

Modellen med 85 kW batteriet börjar på 745 150 kr inkl moms.

Performance modellen börjar på 872 050 kr inkl moms.

En deposition på 17 000 kr krävs när bilen beställs. Supermiljöbilspremien på 40 000 kronor är inte inräknade i dessa priser. Tyvärr står leverans som “in about 5 months”…

Service kommer att kosta 6700 kr inkl moms per år (max 2000 mil). Det går även att förbetala 4 års service för 21 000 kr när man köper Model S och på så sätt spara en slant. Priset inkluderar alla utbytesdelar utom däck, du betalar aldrig mer utöver det. För 1100 kronor extra kommer servicepersonalen hem till dig och utför arbetet på plats.

Tesla store och service center är fortfarande markerade som “Coming soon!” på Teslas hemsida, men enligt Tesla i Danmark håller företaget på för fullt med att etablera sig i Sverige. Innan september är slut ska det “börja hända saker”.

Och det verkar börja hända saker, för nu har Tesla lagt till “Sweden-Stockholm-Store” som office location i sin lista över jobbannonser. De söker ingen personal dit än, men har på senaste veckan utökat platsannonserna till 10 på service-sidan.

Tagged , , . Bookmark the permalink.