Spoiler: Model X får aktiv spoiler

spoiler

Det vi trodde var en list bak på Model X var en listigt dold spoiler. (Nu slutar jag med dåliga ordvitsar, jag lovar ;) )

De senaste spionbilderna avslöjar att på Tesla Model X bakruta kommer glaset att gå hela vägen ner. De sista tio centimetrarna som såg ut att vara en tjock bottenlist på fönstret är i själva verket en aktiv spoiler som reses upp bara när den behövs. En aktiv spoiler kan -förutom att förbättra väghållningen i höga farter- även förbättra aerodynamiken i lägre farter. Tesla Motors ingenjörer verkar verkligen ha tagit till varje trick de kunde för att få ner Model X förbrukning, så att den ska kunna ha ungefär samma räckvidd som Model S.

ModelXtak

Tittar man på bilen rakt bakifrån verkar takutrymmet mellan bakdörrarna också ha ökat något. Fortfarande inte plats för en takbox, men kanske för en skid- eller cykelhållare specialdesignad för Model X?

Måttinpassningen av bakdörrarna är dock fortfarande skrämmande dåliga. Felinpassningen verkar vara uppemot en centimeter! Hoppas de lyckas få till det ordentligt snart.

För de här spionbilderna blir nog de sista vi kommer att se. Enligt Elon Musk kommer Model X att dyka upp på designsidan på Tesla Motors sajt senare den här månaden, fabriken i Fremont har precis byggts om för att påbörja serieproduktion av Model X, och de första bilarna kommer att levereras till kunderna i September.

En av de kunderna blir YouTube-kändisen Bjørn Nyland. Som dessutom får sin bil gratis! För Bjørn blev den första att få ihop 10 nya kunder i Tesla Motors kundvärvarprogram där den första Teslaägaren på varje kontinent som värvade 10 nya kunder skulle få en gratis Tesla Model X.

Grattis Bjørn! :D

 


TCS ett år sedan: BMW i8 testkörd

Ett år sedan testkörde vi BMW i8 och förundrades över hur schizofren den bilen är. Och hur opraktisk. Men framför allt hur katastrofalt dålig gasrespons den har.

 

 

Tagged . Bookmark the permalink.
  • http://fuiob.xyz gustavmagnusson

    Det är inte säkert att Bjørn Nyland får en Model X, ifall 3 stucken avbryter sin beställning så får han ingen.

    • Edward Kjellén Älveborn

      Fast han har fler som backup isåfall. Han är den enda som nått upp i 10st hitills.