Assistancekåren lanserar laddassistans

laddassistans

Bärgningsbolaget Assistancekåren lanserar nu en särskild laddassistansförsäkring för elbilister.

Vid behov av hjälp med en urladdad elbil kan elbilsägaren ringa ett telefonnummer dygnet runt enligt företagets pressrelease. Positionering sker under samtalet och ankomsttid genereras i realtid. Den urladdade elbilen tas till närmsta laddplats, eller akutladdas på plats, oavsett var bilen befinner sig i landet eller vem som kör bilen.

“Vi ger alla Sveriges elbilsägare en möjlighet att försäkra sig om samma snabba hjälp dygnet runt om du blir stående med urladdad elbil, från Ystad till Kiruna, på landsbygd och i tätort. Med vår rikstäckande Laddassistans hoppas vi kunna bidra med en ännu snabbare omställning till elbilar för Sveriges bilägare” säger Mats Nilsson, VD på Assistancekåren Sweden AB.

Laddassistans kostar 249 kronor per år, har ingen självrisk och hjälper vid oförutsedd elbrist. Den ingår även i företagets andra hjälppaket som till exempel väghjälp för personbilar som även hjälper med bland annat låsöppning och vid punktering.

“Med Laddassistans suddar vi ut begreppet räckviddsångest” säger företagets VD Mats Nilsson. Erfarna elbilister vet att denna åkomma mest drabbar blivande eller precis nyblivna elbilister. Men det har ju bevisligen funnits en marknad även för bränslebristförsäkring för avgasbilister så det är bara berömvärt att bärgningsfirmorna nu anpassar sig till nya verkligheten och utbildar sina operatörer även om elbilar.

Bookmark the permalink.