Att hyra Fullständig Självkörningsförmåga blir inte billigt

Resizer_15696990692410

Tycker du att 66 000 kronor är för dyrt att betala för tillvalet “Total Självkörningsförmåga” till din Tesla ska du kunna hyra det i framtiden.

“Jag tror vi kommer erbjuda Total Självkörningsförmåga som prenumerationsservice” sa Teslas VD Elon Musk i onsdags, “men det blir troligtvis mot slutet av detta år.”

Fast särskilt billigt blir det inte. Enligt företagets finanschef Zachary Kirkhorn kommer det bli billigare att ta ett lån och köpa Total Självkörningsförmåga i samband med bilköpet än att prenumerera på funktionen. Räknar man på 66 000 kronor, tre år och 50% värdeminskning skulle det betyda att månadsavgiften kommer hamna på en bra bit över 900 kronor.

Samtidigt har Elon Musk upprepade gånger varnat för att priset för självkörningsförmågan kommer höjas i framtiden. Betalar du 66 000 kronor i dag slipper du framtida prishöjningar – om du kommer behålla bilen tillräckligt länge tills efterlängtade mjukvaran blir tillgänglig (och laglig att använda).

Av de 66 000 kronor du betalar för finessen idag får Tesla omedelbar tillgång till hälften av pengarna, resten lägger de undan i en fond som företaget kommer få utbetalningar ifrån varje gång de släpper ny funktionalitet som gör bilarna mer och mer självkörande.

Tycker du det är bäst att betala priset på en gång vid köptillfället eller kommer du hellre prenumerera när det blir tillgängligt? Berätta i kommentarsfältet nedan!

Bookmark the permalink.