Eftermontera Bioweapon Defense Mode

Nynos6

Har du köpt din Tesla Model X utan Bioweapon Defense Mode kan du snart få en ny chans. Köper man en ny bil ingår den extrema luftfiltreringen i Premium uppgraderingspaketet för 53,000 kronor.

Men nu ger Tesla Motors chansen till de amerikanska ägarna som hade köpt sin bil utan det paketet att eftermontera det behövliga HEPA filtret för endast $750. Förutom filtret behövs det även en mjukvaruuppdatering som de utför på närmsta servicecenter. Vi har varit i kontakt med Tesla Motors i Sverige men de har inte fått info om svenska priser eller startdatum än.

Bioweapon Defense Mode går ut på att trycksätta passagerarutrymmet så inga partiklar utifrån kan ta sig in och filtrera luften genom ett gigantiskt HEPA luftfilter som effektivt tar bort alla småpartiklar från luften.

Tesla Motors har demonstrerat den genom att stänga in ett Model X i en gigantisk plast-bubbla och fyllt den med extremt förorenad luft. Den uppgivna 1,000 µg/m3 PM 2,5 betyder partiklar mindre än 2.5 mikrometrar stora – sporer, bakterier, oljerök, damm. (Virus är dock ännu mindre än så.)

På två minuter rensade Bioweapon Defense filtret kupéluften på skadliga partiklar. Sedan började bilen till och med rensa luften utanför, i plastbubblan :-)

Tesla-Bjørn demonstrerade vad Bioweapon Defense Mode egentligen används till för – och att det faktiskt funkar:

Eftermonteringen erbjuds än så länge endast Model X i USA och Canada, men kommer snart till andra länder också. Tesla Motors har inte släppt någon information om någon eventuell eftermontering till Model S.

 


Tesla Motors popup-butik dyker upp i Bergvik Köpcenter i Karlstad 20 Februari – 6 Mars. Ni som bor i området och vill provköra en Tesla ska anmäla er på Tesla Motors hemsida!

Tagged . Bookmark the permalink.