En lastbil kommer lastat…

M3trailerS

En långtradare med släpet full av Tesla Model 3 har siktats i Sverige. Alla bilarna var prestandaversionen av Model 3 och en av dem har lastats av i Danmark eller Malmö. Långtradaren sågs sedan på väg mot Stockholm.

Det är provkörningsbilar som Tesla har skickat ut till sina butiker. Idag har de skickat mejl till alla kunder som hade beställt Model 3 och bjudit in dem till provkörningar. Inga av våra medlemmar har fått något tidigare leveransdatum än februari.

Bilarna är bevis på att Glovis Captain inte var första båten med Model 3 på väg till Europa utan det fanns en färja med bilar redan innan den också. (Belgisk TV hade alltså rätt.)

GlovisPanama

Glovis Captain, första båtlasten med Tesla Model 3 som ska till Europeiska slutkunder har passerat Panama-kanalen och är på väg mot hamnen i belgiska Zeebrugge dit den beräknas ankomma andra eller tredje februari.

Glovis Cosmos har också lämnat San Francisco fulladdad med Teslor och är nu på väg mot Panama-kanalen.

Glovis Symphony står precis och lastar vid Pier 80 i San Francisco.

En hel armada med båtar fullastade med Model treor på väg till Europa!

M3Glovis

En av personalen la ut några bilder på bilarna ombord. Enligt honom ska de till Norge. Bilderna togs troligtvis ombord Glovis Cosmos fast det är fortfarande osäkert om hela lasten verkligen ska till Norge eller om båten på vägen stannar till i Zeebrugge också och lastar av en del av bilarna där?

Intressant är dock att bilen på bilden är en icke-performance modell med 18 tums aero-fälg med Michelin Pilot Sport 4 däck. Utan navkapslarna på – ligger de kanske i bakluckan? Tesla ville kanske undvika de ramlar av på väg?

Anmärkningsvärt är också att bilarna verkar skeppas helt utan transportskydd. Hoppas lacken överlever utan skrapor.

M3germany

M3EUseatEn av de redan ankomna bilarna (de vi gissar blir provkörningsbilar) siktades i Tyskland. Den var en prestanda-modell med Pirelli Sottozero vinterdäck på fälgarna. Bilden ovan visar var europeiska främre registreringsskylten kommer hamna.

En udda detalj i den bilen var framstolarna som tydlig hade märkts “EU Seats” av Tesla. Vi kommer alltså få andra säten än amerikanarna? Elaka tungor säger att de europeiska stolarna är anpassade till våra mindre breda bak…

Kolfiberspoilern verkar vara monterad på prestandamodellerna redan från fabrik. I USA får kunden eller Teslabutiken själv montera dit den.

Under tiden fortsätter Tesla ringa dem som hade beställt Model 3 och fråga om de vill ha vinterdäck och har löst finansieringen. (Se till att du har angett telefonnummer på dina sidor på tesla.com!) Som leveranstid anger de fortfarande “mellan slutet av februari och slutet av mars”.

Ja, ja, men för- eller eftermiddag?

Tagged , , . Bookmark the permalink.