Få en Tesla gratis

M3app

Vill du få en gratis Tesla Model 3? Allt du behöver göra är att hacka dig in i en.

Tesla samarbetar med årets upplaga av hacker-eventet Pwn2Own, en tre dagars tävling som anordnas av datasäkerhetskonferensen CanSecWest i Vancouver den 20-22 mars.

Pwn2Own går i korthet ut på att tillverkare av datorer, program och uppkopplade apparater låter hackers gå loss på deras produkter och försöka hitta säkerhetshål. De som lyckas får olika stora prispengar beroende på hittade säkerhetshåls allvarlighet – och den som hittar största säkerhetshålet får dessutom behålla produkten som förstapris!

Det finns ett antal olika “grenar” du kan tävla i, antingen försöka hacka dig in i bilen trådlöst i “Modem or Tuner” eller “Wi-Fi or Bluetooth” kategorierna, eller genom att besöka en infekterad webbsida med bilens inbyggda browser i “Infotainment” kategorin, eller via fjärrnyckeln eller smarttelefonen som används som nyckel i den kategorin. För varje lyckad attack får man ovan listade prissumma, plus ett antal “Master of Pwn” poäng. Den som har samlat flest poäng på slutet av de tre dagarna får köra därifrån med en (sönderhackad) Tesla Model 3.

Tesla har i alla år jobbat med att aktivt hitta säkerhetshål i bilarnas mjukvaror och täppa till dem. Är du en hacker som har hittat nåt säkerhetshål i Teslas bilar kan du rapportera det till dem, och inte nog med att de lovar att inte åtala dig – du kan komma med i deras hall of fame, en lista på Teslas hemsida över de främsta hackarna! De bästa bidragen kan till och med vinna fina priser! Vi har inte hittat liknande sidor på andra biltillverkares hemsidor.

Allt detta gör Tesla naturligtvis för att försäkra sig om att deras bilar är de säkraste i branschen. Det är extra viktigt med tanke på hur pass uppkopplade deras bilar är. Andra biltillverkare verkar inte alls ha samma säkerhetstänk – vi minns fortfarande skandalen med Nissan Leafs säkerhetsblunder: bilens app hade inte en säkerhetsmiss, inte ett säkerhetsproblem – den hade ingen säkerhet alls! Man kunde fjärrstyra valfri Nissan Leaf över hela världen utan att behöva logga in.

 


TCS ett år sedan: Nästa generations Bolt kan bli helt självkörande

För ett år sedan visade GM upp hur nästa generations Chevrolet Bolt skulle kunna bli helt självkörande – och sakna ratt! Tack vare deras dotterbolag Cruise är General Motors i frontlinjen när det gäller självkörande bilar.

Bookmark the permalink.