Fake news

Amerikanska TV-programmet 60 minutes hade ett inslag om Elon Musk och Tesla i söndags:

Han gjorde ganska så kaxiga uttalanden om att ordföranden amerikanska Finansinspektionen tvingade Tesla att ersätta honom med bara är en marionett, det är fortfarande Elon Musk som med järnhand styr företaget.

Eller… gjorde han det?

Det finns en snubbe i det där stora landet i väst som brukar snacka om fake news. Är det en liten släng av det vi såg i intervjun ovan? För inte sa Elon Musk bara ett kort “yes” när han frågades om det var han som handplockat nya ordföranden för Tesla. Enligt sajten electrec som hade fått tag i hela råmaterialet som filmades sa Elon Musk “Yes…handpicked her? I asked for a chair, and the rest of the board was very supportive of that.”

Och även när han verkar hävda att han ändå kan göra som han vill, “It’s not realistic in the sense that I am the largest shareholder in the company. I can just call for a shareholder vote and get anything done that I want” så fortsatte han med att säga “provided I could get support of at least a 1/3 of the other shareholders, which is likely. At the end of the day the shareholders control the company.” Fast det klipptes bort.

Hoppsan. Med lite kreativ klippning kan man få ganska nyanserade uttalanden att låta mycket mer kaxiga och självsäkra. Fast då blir det inte sanna nyheter längre, utan…

 


Resten av intervjun:

Vi kanske får återkomma med vad Elon egentligen sa?

Tagged , . Bookmark the permalink.
  • sesundbackl

    Jag blir arg när man gör så för att misskreditera!

  • MikeL

    Media har ju gjort en total 180 kring Musk sedan hans utspel om att det borde finnas ett system för att betygsätta trovärdigheten hos media. Innan dess var han i medias ögon mänsklighetens frälsare, mirakelmannen, verklighetens Tony Stark! Nu gör de istället allt de kan för att svartmåla honom. Samtidigt bevisar de att Musk hade helt rätt!