Fler Superchargers än ChaDeMo laddstolpar i Sverige!

eu_supercharger_2015_08262014

Just nu finns det sammanlagt 60 Supercharger laddstolpar i Sverige – mot 54 ChaDeMo. Tesla Motors har öppnat Supercharger snabbladdaranläggningar på åtta platser hittils i Sverige. På varje anläggning finns det 8 laddstolpar- förutom Jung och Karlstad som bara har 6. Sammanlagt blir det 60 Supercharger laddstolpar i Sverige. Enligt Nikolay Shishkov på uppladdning.nu finns det just nu 54 publika ChaDeMo laddstolpar i Sverige (och 41 CCS).

På bara fem månader har alltså Tesla Motors sprungit om – och fortsätter att springa! De håller nämligen på att bygga anläggningar på 5 orter till, som de hoppas få igång innan årsskiftet. I början av nästa år kan vi alltså ha så många som 100 Supercharger laddstolpar i Sverige! Mot slutet av 2016 uppemot 160 st. (Kartan ovan visar förresten antal orter med Superchargers i Europa till nästa år.)

Och detta utan fina tal från politiker och utan några som helst stadsbidrag. Tvärtom har varje Supercharger anläggning levererat skatteintäkter till statskassan i form av moms och arbetsgivaravgifter när de byggdes, och moms och energiskatt på elen som förbrukas. Plus att flera av anläggningarna har rapporterats generera extra inkomster för näringslivet i närheten och skapat nya arbetstillfällen.

Det har blivit så vanligt med invigningar av Supercharger stationer i Sverige att de har slutat ha högtidliga ceremonier längre. När anläggningen i Gävle blev klar tidigare den här veckan dök den bara upp diskret på Tesla Motors webbsida som ännu en punkt på kartan. Tesla Motors inviger nu flera anläggningar i veckan runt om i världen – i förrgår 9 av dem på samma dag! Med ibland 6 men för det mesta 8 laddplatser per anläggning. Redan idag kan Model S-ägare åka på gratis långresor från Sundsvall till Barcelona, nästa år från Skellefteå till Gibraltar, och år 2016 från Treriksröset till Istambul.

Vill du följa med i utbyggnaden av Superchargers i Sverige så kolla på kartan från supercharge.info på vår hemsida. Vill du veta de allra senaste nyheterna om bygglov och byggarbeten ska du följa vår egen spion Niklas Sondells blogg på tesla.sondell.biz!

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.