Förboka Tesla Model 3 idag!

MoS2

HEJ ALLA I KÖN! :-)

Idag är första dagen du kan förboka en Tesla Model 3. Från och med i morgon fredag kan alla runt i världen förboka via Internet, men vill du boka redan idag får du bege dig till din närmsta Tesla-butik. För innan bilen ens har visats upp på eventet ikväll (kl 5:30 fredag morgon svensk tid) kan man redan förboka en, osedd.

De mest inbitna entusiasterna (även kallade “sektmedlemmar” av media) har köat redan sedan gryningen utanför butikerna för att kunna komma först i kön. Men även om du beger dig till någon butik senare på dan kommer du komma före alla de tusentals som kommer boka på Internet från och med i morgon.

Vissa bedömare menar att när Elon Musk går upp på scenen i kväll kommer han kunna meddela att första års produktion av Tesla Model 3 är redan såld. Det kommer nog inkomma uppemot 50-100,000 förbokningar från Teslas butiker runt om i världen idag – och första året kommer det knappast tillverkas fler Model 3 än så.

Det du får idag är en köplats, en förbokning. Du deponerar en handpenning på 10,000 kronor (som är återbetalningsbar ifall du skulle ångra dig) och ställer dig därmed i kö för en Tesla Model 3. När så produktionen av bilen kommer igång (förhoppningsvis i slutet av nästa år) kommer kön att betas av och de som först förbokat kommer få speca upp sina bilar i designstudion. Tesla Motors kommer att börja tillverkningen med den mest fullspecade modellen av bilen, enklare bestyckade instegsmodeller kommer senare. Leveranser till USA kommer före dem till Europa och övriga världen. Och Teslaägare som redan äger en Roadster, Model S eller X har förtur.

 

I kväll (fredag morgon kl 5:30 svensk tid) kommer så Tesla Model 3 visas upp för världen på ett event i Tesla Motors lokaler i Hawthorne, Los Angeles, USA. Undertecknad är på plats och rapporterar! Med tanke på att eventet kan sluta senare än kl 8 svensk tid kan morgondagens nyhetsartikel eventuellt komma senare än vanliga kl 8. Hav tålamod.

Tagged , . Bookmark the permalink.
 • Top 12

  Enligt Tesla lär vi som redan äger en Tesla ha förtur. Så för oss räcker det att boka på webben imorgon. Max 2 stycken model3 per Tesla. Vi äger 2 model S så teoretisk kan vi köpa 4 stycken men vi behöver bara två.
  Fick just mail från Tesla bara 1 styck model3 reservation med förtur per Tesla. Igår sa säljaren 2.
  Hur som helst vi är nöjda med att få reservera 2 :-)

  • Sim Onson

   Köp 4, och sälj de två andra med vinst, för de som vill slippa köa! ;)

  • Axel Holm

   Du kan nog få lite vinst på dem genom att sälja vidare till någon som inte har en Tesla

  • G F

   existing customers will get
   priority in each region (one priority reservation for each Tesla you own)

  • Axel Svensson

   Som sagts så är det prio på en bil per ägd Tesla-bil och dessutom så har ju Tesla-ägare som reserverat i butik förtur framför de Teslaägare som reserverat på nätet. Hur man specar bilen lär dock ha större påverkan på leveransdatum än om du är Tesla-ägare eller inte.

   • Top 12

    Jo det är en del frågetecken kvar och det gäller nog att välja det Tesla vill sälja först.
    En annan fundering är hur räknas leasingbilar som leasingbolag äger?
    Vi äger ju våra model S privat så för vår del är det inga frågetecken om förtur.

    • Surfaren

     Jag räknar med att min leasingbil räknas som min bil, så jag får förtur. Annat vore ju befängt. Det är väldigt många som kör leasing.

 • Bullseye

  Så om man behöver en ny bil år 2018 eller 2019 så kan det vara läge att boka nu…

  • taliz

   Model 3 är inte “en ny bil”, det är en revolution.

   • Bullseye

    Ok så om man behöver en revolution år 2018 eller 2019 så kontaktar man Tesla ;)

    • taliz

     Världen behöver en revolution. Fossildrivna transporter must die.

 • Amiga1

  Lite avundsjuk på att du är där, du är dock förlåten om morgondagens nyhetsartikel kommer senare än vanligt.

 • taliz

  Nån som varit där? Hur funkar det rent praktiskt? Skriver dom ner klockslag så att det blir “rätt” i kön jämfört med andra kontor och länder?
  Eller kommer alla listor bara pumpas in i ett “dokument” utan inbördes ordning? Tänk om det tom hanteras manuellt och läggs in efter de som registrerar sig på webben?

  • taliz

   Svarar på min egen post.
   Var webbaserat formulär man fyllde i personuppgifter och kortnummer på. Klart på 2 minuter.

 • Elputte

  Nej jag har inte tålamod. Har knappt sovit eller ätit på sista tiden. Min familj undrar var det är för fel på mig. Jag lyckas ibland pressa fram ordet Tesla med darrande och svag röst. Ingen i min omgivning utom kanske ett par arbetskamrater förstår mig. En viktig och avgörande dag i elbilens historia närmar sig. Omgivningen står passivt och ser på. De stora ICE bilstillverkarna hoppas på en Faraday Future stund. En total antiklimax över ett koncept med en eller två sittplatser. Som kanske byggs i framtiden. Samtidigt som de är rädda för att kanske själva behöva gör en attraktiv elbil. En sak är säker väldigt många kommer att ha synpunkter och följa vad som presenteras av Tesla. Jag väntar med spänning på vad du skriver imorgon Tibor. Hoppas du får en oförglömlig upplevelse.

 • jobe83

  Hur sker depositionen? Funkar MasterCard?

  • Axel Svensson

   Det lär funka ja. Model X-reservationen betalades med kort och när jag var på Service Center i förrgår så sa de ska ta kort på mindre summor (dvs inte faktura förutom för betalningen av bilen vid leverans). Kontanter tror jag inte de kan ta.

   • jobe83

    *tumme upp

 • Patrik Thorén

  Varför ska dom som redan har en Tesla få förtur? Är det inte bättre att dom som inte har en får sin före el mer rättvist är först i kön när den släpps på marknaden. Alltså inte kunna förbeställa bara för du har en Tesla redan. väntat länge på modell 3 och får reda på att jag hamnar efter dom som redan har en är löjligt.

 • miknym

  35 000 dollar i USA för instegsmodellen, vet vi vad den kommer att kosta i Sverige?