Fototävling

Nu när fler och fler Tesla Model S har börjat dyka upp i Sverige är det dags för en liten fototävling: vem blir först med att fotografera en svensk Model S?

Gör så här: ser du en Model S i trafiken så fotografera den, ladda upp bilden på Instagram och tagga den “hejtesla“!

Bilen ska ha svenska registreringsskyltar – inga falska norgebilder, tack! 🙂

Och ni som har fått er Tesla levererad: fuska nu inte genom att fotografera er egen bil! 🙂 Ni kan istället tagga era bilder “mintesla“.

Resultatet kan man kolla på till exempel statigr.am

 

Tesla Club Swedens första medlem som har fått sitt Model S levererat (som vi har rapporterat om förut) har nu fått sina registreringsskyltar och har börjat avverka mil efter mil med bilen. (Tips till er fotojägare: i Malmö. Vi vet dessutom om bilar som har levererats i Göteborg och Stockholm också.)

Han hälsar glatt att bilen är ännu bättre än han har hoppats på. “Interiören är mycket bra och skärmen med dess innehåll väldigt genomtänkt. Det är lätt att lära sig och ta till sig funktionerna. Tidigare i veckan fick bilen en mjukvaru-uppdatering med ett meddelande på skärmen att release 5.6 var redo att installeras om en viss tid. Om man ville skjuta upp tiden var det bara att ändra till vilken tid det skulle genomföras, info om att bilen inte kunde köras under uppdateringen framgick också. Uppdateringen skulle ta drygt 2 timmar och på morgonen efter fanns info på skärmen att installationen var genomförd samt release notes med vad som uppdaterats, smidigt!

På utrustningssidan rekommenderar han tech-paketet och parkeringssensorerna, som fungerar både fram och bak, med avståndsmarkering i cm på displayen samt ljudsignaler.

Bilen upplevs stabil, sportig och samtidigt smidig, luftfjädringen är riktigt skön. Flera gånger har jag kommit på mig själv sitta med ett stort leende på läpparna i samband med att man trycker gasen i botten, ett s.k Tesla-smil 🙂

Jag har inte hittat något med bilen som jag inte gillar, det enda jag kan komma på är att det inte är lika roligt att köra vår andra bil med en 280 hästars långsam bensinmotor…

Och som alla andra nyblivna Teslaägare får han också bjuda på provkörningar och sprida budskapet om den revolutionerande elbilen: “Vänner och kollegor som provkört är rent ut sagt lyriska och det finns nog en och annan som börjat fundera i andra tankar än en traditionell bensin/dieseldriven bil. Teslan väcker uppseende, många personer som ser den stannar till och frågar nyfiket om den, det finns ett märkbart intresse för bilen och hela konceptet.

Enklaste sättet att sälja en Tesla är att låta personen provköra den!

 

Tagged , . Bookmark the permalink.