Tesla Model S levererad till kund

En av Tesla Club Swedens medlemmar har i går fått sin sedan länge eftertraktade bil levererad!

Det är bra att han har övat på att vänta, för trots att han har fått bilen får han ändå inte köra den, tills Transportstyrelsen har registrerat bilen och han fått sina skyltar.

Efter hans långa arbetsdag fick vi äntligen kontakt med den lyckliga ägaren.

Han berättade att Tesla Motors har börjat leverera bilarna runt om i Sverige. Förutom leveransen till honom i Malmö har en bil levererats till Göteborg och två till Stockholm, och fler bilar är på väg.

Tesla Motors samarbetar med ett svenskt konsultföretag för pappersarbetet vid leverans. Bilarna mellanlandar bilprovningen innan de når kunderna, för att registrera dem i Sverige. Kunden får sedan registreringsskyltarna några dagar efter att bilen har anlänt.

IMG_3378

Bilarna levereras på flatbäddslastbil direkt hem till ägarna. Ingen leveransspecialist följde med än, men de kommer nog göra det i framtiden – Tesla Motors har ju platsannonser ute för sådana. Nu får kunderna mycket (bra) support via e-mail istället.

Han beställde 19-tumsfälgarna, och fick dem levererade med Goodyear däcken på. Tesla erbjuder kunder att få vinterdäck till bilen, men han kunde inte få bilen levererad med dem monterade.

Sladdar som följer med bilen är, som vi berättade förut, en kombikabel med standard väggkontakt och trefas väggkontakt som anslutningsmöjlighet. Vår medlem monterade en 16A trefaskontakt i garaget som ladduttag.

Tänk på att försäkra bilen vid leverans! Det som krånglar till det lite är att bilen ej har registreringsnummer vid leverans (man får det från Transportstyrelsen/bilprovningen efter nån dag). Man måste alltså teckna en dyr tillfällig specialförsäkring, innan en vanlig kan tecknas senare. Vår medlem tog en specialförsäkring hos Trygg-Hansa för hutlösa 3000:- per månad, men efter bara en dag -när han fick reda på vilket registreringsnummer han kommer att få- kunde han byta den till en standard helförsäkring hos Trygg-Hansa för 7179:- per år. (De 3000 kronorna överförs till standardförsäkringen – om man fortsätter använda samma försäkringsbolag!) Kom alltså ihåg att kolla upp så du använder rätt försäkringsbolag redan från början – kolla gärna i tid, inte samma dag när bilen redan står på din garageuppfart!

Bilen han tog blev en 85kWh performance (att räkna upp argumenten för det valet tar 4.4 sekunder ;-)  ) med panoramatak, Teknikpaketet, parkeringsradar, belysningspaketet, säkerhetspaketet, och så förstås vinterpaketet. Just vinterpaketet ryktas det att Tesla kommer att inkludera i alla Europeiska (nordiska?) levererade bilar utan extra kostnad i framtiden.

Tagged , , . Bookmark the permalink.