Tesla vinterdäck

Många som har beställt Tesla Model S kommer att få sina bilar levererade mitt i vintern.

Hittills fanns det bara sommardäck att välja till bilen, eller en sk. kontinental vinterdäck (duger i kontinentala Europa på vintern, men inget som duger här uppe i norden). Det har ställt till problem både i Norge och Sverige. När jag frågade Teslas svenska representant hur de skulle lösa problemet svarade han “på samma sätt som i Norge”.

Och nu rapporterar Niklas att Tesla i Norge nu erbjuder riktiga Nokian vinterdäck att köpa till bilen:

Tesla kommer högst troligtvis erbjuda samma däck till sina svenska kunder också.

Däcken är monterade på Teslas standard 19-tumsfälgar, med lufttrycksmätare. Priset är dryga 23 000 NOK, men i Sverige kommer moms att tillkomma, så vi får räkna med priser kring 30 000 kronor här i Sverige.

Man får alltså alltid med sommarhjul till sin bil, på antingen 19- eller 21-tums fälgar (beroende på vad man har beställt). Vill man ha dessa vinterdäck också (och det vill man ju) får man betala extra för dem.

För en del verkar alla de här extra tillbehören man måste köpa till bilen kanske något irriterande. Men glöm då inte att du köper bilen direkt från tillverkaren, utan mellanhänder. En svensk importör och generalagent skulle nog ha paketerat erbjudandet och “slängt med vinterhjul på köpet” – men han skulle också ha lagt på en rejäl påslag på bilens pris, för att täcka sina utgifter.

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.