Vinterdäck?

Många som har beställt Tesla Model S kommer att få sina bilar levererade mitt i vintern.

Då är det viktigt att tänka på vad det är för hjul man har beställt till sin bil.

Standard 19-tumsfälgarna kommer utrustade med åretruntdäck, men beställde du 21-tumsfälgarna för 40 000 kronor extra kan det behövas att du dessutom beställer ett par extra 19-tumsfälgar med vinterdäck på! Dessa kostar i Teslabutiken $4000 extra.

För de pengarna får man 19-tums Tesla standardfälgar utrustade med Pirelli odubbade vinterdäck, och Teslas trådlösa däcktryckssensorer.

Väljer du att istället köpa egna vinterhjul får du inte med däcktryckssensorerna. Du kommer då att konstant ha en liten varningstriangel på displayen i bilen – dock inget som stör jättemycket enligt de amerikanska kunder som har gjort så.

Och glöm nu inte det andra vintertillbehöret vi har tjatat om här på Tesla Club Sweden: Subzero Weather Package som du bara måste ha i vårt land.

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.
 • matbl

  Jag tror knappast “åretrunt” däcken på standard 19″ är klassade som vinterdäck i Sverige. Och vinterdäck på vintern är ju lag…
  Så det blir nog till att köpa en extra uppsättning däck även om man beställer med 19″.
  Dessutom så är däcken som Tesla säljer som vinterdäck Pirelli Sottozero. Det är friktions däck av det som brukar kallas europeisk typ. Visserligen lagliga på vintern men inte direkt att rekomendera.
  Bättre att köpa fälgar från Tesla om man absolut vill ha originalfälgar och sen sätta på ett par Nokian dubbfria som också finns i rätt storlek.

  • Tomas

   Alltså när jag beställer min performance plus med fullmatad utrustning tänker jag kräva 19tummarna på köpet, åtminstone utan däck så kan jag handla de vinterdäck jag vill! I annat fall måste priset på 21tummarna höjas med motsvarande pris för vad 19tummare kostar eftersom 19tum är standard och Tesla förväntar väl sig att alla kör även på vintern eller? Performance med pluspkt kräver ju 21tums-fälgar så jag kan inte tänka mig att man ska köra med 21tums vinterdäck om det ens finns? Det är inte fel att ta betalt för allt men förstår inte varför Tesla intehar ett komplett hjulpktpris med både sommar och vinterdäck istället för “lockpris” på 21tummarna ( ändå ganska dyra ) istället för att som nu köp 21tumshjul men ställ av bilen på vintern. Bara för att alla andra tillverkare är lika fula med marknadsföringen behöver ju inte Tesla vara det. Någon som håller med?

 • pentata

  Som jag förstått det kör inte Tesla med vanliga säljarmetoder, såsom saker på köpet. Antingen köper man eller så köper man inte. Jag håller dock med om att man borde få välja vilken typ av däck man vill ha, alternativt som sagt beställa med 21 tums och köpa endast fälg 19 tum. Så skulle jag vilja göra, bor i Östersund och behöver/vill ha dubbdäck. Som det ser ut nu har jag beställt 19 tums och siktar på att skifta till Hakkapelitta 8 innan hemfärd. Står då där med fyra “odugliga” däck…

 • sondell

  I Norge får man ju Nokian monterat. Inte i Sverige? Vi får i Norge välja på detta som jag lagt upp här:
  http://tesla.sondell.biz/?p=186

 • https://www.abswheels.se ABSWheels

  Man kan ha tpms som man själv monterat in det är inga problem om det görs rätt!