Framtida Teslamodeller?

model3

Tyska biltidningen Autobild har publicerat några bilder på Teslas framtida bilmodeller. Eller tja, snarare suttit sig vid Photoshop och spekulerat lite och gissat vilt. För de har inte heller haft mer att utgå ifrån än vi andra – några lösa citat från Elon Musk.

Att efter Model S och Model X kommer Model 3 vet väl de flesta vid det här laget. Att efter Model 3 vill Elon Musk åter lansera en ny Roadster är också känt. Sedan har han hintat om en eventuell pickup – eller om det bara är amerikaner som drömmer om den?

Autobild har dels drömt ihop hur en framtida Tesla Model R skulle kunna se ut – R som i Roadster. I stort sett en Tesla Model 3 med kapad tak och bara två stolar. Snygg? Tja, fast personligen skulle jag hoppas nya Roadstern blir mycket mer extrem, något i stil med BMW i8. Avarvariis bild är alldeles för “vanilj” i utseendet.

Men det som verkligen avslöjar att Autobild är ute och cyklar är deras påstådda Tesla Model C. Att Elon Musk skulle godkänna tillverkningen av en elbil med endast 150 km räckvidd (som Autobild påstår Model C skulle få) är ganska så skrattretande för oss som har följt med Elon och Tesla Motors ett tag. En sådan elbil skulle ju inte kunna lämna stan, den skulle inte klara avstånden mellan Supercharger snabbladdstationerna. Till och med Nissan Leaf kommer att ha längre räckvidd till 2018 då Model C påstås lanseras. Den bilen är allt Tesla Motors inte är.

Däremot inte ett ord om någon pickup. Precis som amerikanare drömmer om att Tesla Motors ska bygga en pickup åt dem drömer tydligen tyskar om att Tesla Motors ska bygga en VW e-Up åt dem?

 

Tagged , . Bookmark the permalink.