Servicecentret invigt

sc_invigd

I lördags invigdes Tesla Motors service center i Infra City i Stockholm. Den smygöppnade egentligen redan för en månad sedan, men nu är den i full gång och invigdes därför ordentligt med smarriga sandwichsnittar, barista till de vuxna, ballonger till barnen, och mingel. Ingen röd band klipptes dock och Tesla Motors nordenchef Peter Bardenfleth höll inget tal. Så jag fick fråga honom själv om han hade några nyheter att dela med sig av. Jodå, han kom med flera:

Tesla Motors har påbörjat byggnaden av andra vågen av Supercharger snabbladdstationer i Sverige, längs med E4. Niklas på tesla.sondell.biz kommer säkert snart nosa upp var. Första stationen har han redan hittat på Toftaholm Herrgård i Ljungby. Fler är på gång.

Ett utav ställena kommer vara just i Infra City. Enligt Peter Bardenfleth vet de inte exakta stället var i Infra City de ska placera Superchargern än – kanske borta hos Max i andra ändan av köpcentrat, kanske precis vid servicecentret.

Men största nyheten han kom med var att 1 September kommer Tesla Motors att införa 3 års vagnskadegaranti på sina bilar! Priset på Model S kommer höjas med 19 500 kronor för att täcka försäkringen. Mer om det i morgon.

Det är alltid lika kul att prata med Peter, han kommer alltid med trevliga nyheter! :-)

sc_invigd2

Jag träffade även nya servicechefen, som precis började för fyra dagar sedan. (“Jag har fått en telefon men inget SIM kort till den än.”) Han har två, snart tre tekniker under sig som ska jobba på bilarna, och han hoppas anställa ännu flera i framtiden.

Service center anläggningen är dock mycket mer än bara en verkstad. Förutom verkstaden finns även de andra två organisationerna representerade här: utställningslokalen är nästan lika stor som i Täby C och leveransen av bilarna sköts också härifrån. Utställning, leverans och service är de tre grenarna i Tesla Motors organisation. Så är du intresserad av Tesla Motors bilar har du nu två ställen du kan gå till för att uppleva dem: Täby Centrum eller Kanalvägen 16 i Infra City.

 


 

Biltidningen Auto Motor & Sports chefsredaktör Alrik Söderling har bett mig puffa för en undersökning de gör bland elbilsägare. De är väldigt intresserade av hur elbilsägare uppskattar sina bilar. Har du en Tesla (eller är intresserad av att köpa en) fyll gärna i deras undersökning här.

 


 

TCS ett år sedan: Verkstad men ingen butik?

Jag började skriva på dessa sidor för exakt ett år sedan, den 18 Augusti 2013. Min alla första nyhet, “Verkstad men ingen butik?” handlade just om service centret, att Tesla Motors sökte folk till den.

För ett år sedan såg det ut som om det endast skulle bli två service center i Sverige, men inga butiker. Till och med så sent som vid årsskiftet såg det ut som om utställningslokalen bara skulle bli en hörna i verkstaden. Men sedan ändrade sig Tesla Motors och bestämde sig för att satsa stort på Sverige. Det var så vi fick utställningslokalen i Täby C, service centret i Infra City och inom en snar framtid även utställningslokal och service center i Göteborg också.

Tesla Motors fortsätter överträffa våra förhoppningar!

Från och med idag ska vi i slutet av varje artikel vända blickarna bakåt under rubriken “TCS ett år sedan”.

 

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.