Vagnskadegaranti

wife

1 September kommer Tesla Motors att införa vagnskadegaranti på bilarna de säljer i Sverige.

Den treåriga vagnskadegarantin kommer att höja bilarnas pris med 19 500 kronor. Alla bilarnas pris höjs, det blir inte en valbar option.

Det sägs att även befintliga ägare kommer att kunna teckna vagnskadegarantin men exakt pris och detaljer om hur detta ska gå till får Tesla Motors komma med.

Vagnskadegaranti är egentligen ett slags försäkring som utges av en bils generalagent. Den täcker skador som uppstår på bilen, även vid singelolyckor. Har bilen vagnskadegaranti behövs det endast halvförsäkring på bilen. Vagnskadegaranti är en svensk företeelse utan motsvarighet utomlands.

Tesla Motors VD Elon Musk har dessutom släppt nyheten att Tesla Model S drivlina (dvs elmotor, växel och drivkretsar) nu har samma 8 års garanti som batterierna. Den garantin gäller dessutom retroaktivt alla bilar, även redan levererade. Det är inte ofta man hör talas om produkter som får extra garantier i efterskott!

Dessa två nyheter, i kombination med nyöppnade verkstaden i Infra City hoppas vi äntligen ska stabilisera försäkringspriserna för Tesla Model S i Sverige.

Hittills berodde priserna mest på vilken handläggare man råkade träffa, våra medlemmar har fått offerter på allt mellan 5 000 och 50 000 kronor för helförsäkring av bilen. Om de öht fick försäkra den: vissa blev nekade med hänvisning till att Tesla Motors saknade verkstad i Sverige. (Sen hörde vi att samma bolag ändå försäkrade Teslor åt andra av våra medlemmar?)

Tyvärr sträcker sig Tesla Motors försäkring bara till vagnskada. De kommer inte som vissa andra tillverkare erbjuda en märkesspecifik försäkring av bilen. Ett närmare samarbete med ett försäkringsbolag skulle kunnat visa de andra bolagen på vilken prisnivå de bör lägga sig.

Nu får vi hoppas att försäkringsbolagen snabbt nås av dessa nyheter!

 


 

MAX rabatt!

Med tanke på att många av våra medlemmar laddar sina bilar vid Supercharger snabbladdstationer belägna vid MAX hamburgerrestauranger har vi tänkt att det skulle sitta bra med en medlemsrabatt där. Efter att ha kontaktat MAX fixade jag en liten rabatt hos dem: alla våra medlemmar kan få gratis dipsås till sina hamburgermeal.

Läs mer om rabatten och hur du kan ta del av den på våra medlemssidor i forumet.

(Nu har vi fixat rättigheterna så ovanstånde länk ska fungera för alla Tesla Club Sweden medlemmar.)

 


TCS ett år sedan: Vill du starta en karriär inom bilbranschen?

Vår andra nyhet vid starten för ett år sedan var återgivningen av platsannonsen som Andy sen nappade på ;-)

Vad mycket som har hänt sedan dess!

 

 

Tagged , . Bookmark the permalink.