Verkstad men ingen butik?

Stora frågan alla svenska Tesla-entusiaster för tillfället har är:
När och var ska Tesla etablera sig i Sverige?

Tittar man på teslamotors.com så kan man se att både en Tesla Store och en Tesla Service Center i Stockholm är listade som ”Coming Soon”.

Men tittar man under Careers, platsannonserna, på Tesla motors hemsida så ser man en delvis annan verklighet. Tesla söker personal till service centers i både Stockholm och Göteborg. Däremot ingen personal till någon utställningslokal.

Det de istället söker är två stycken ambulerande säljare, en till Stockholm och en till Göteborg. Tittar man på arbetsbeskrivningen för säljarna framgår det att de ska få var sin provkörningsbil, men inget fast kontor (”a test drive car and mobile office”). Dvs de ska åka runt till presumptiva kunder och erbjuda provturer. Först senare tänkte Tesla öppna riktiga butiker (”Within ~6-9 months they will be supplemented by a small showroom”).

En rolig detalj är att medan säljaren i Stockholm förväntas kunna svenska, ”Fluency in English and Swedish”, så är det tydligen inget krav för hen i Göteborg ”Fluency in English required. Additional languages preferred”.

Ytterligare ledtrådar finner man om man betraktar att i tex Stavanger så kan man söka lediga jobb inom ”Service” respektive ”Store”. Men för Stockholm och Göteborg finns endast ”Service” listade som val – även säljtjänsterna är listade under service.

I och med att platsannonserna fortfarande är ute idag så verkar de inte ha blivit tillsatta än, än mindre har personalen fått sin utbildning. Serviceställena i Stockholm och Göteborg öppnar alltså tidigast i höst, och utställningslokalen kanske till våren.

Men den som väntar på något gott…

Tagged , , , . Bookmark the permalink.