Stockholm Service Center har öppnat

SCsthlm

Tesla Motors har öppnat sitt Service Center på Kanalvägen 16, Infra City, Stockholm. Anläggningen kommer att köras igång i omgångar, med full drift först i Augusti, men dörrarna är öppna för besökare redan nu. De första verkstadsbesöken är bokade till i morgon torsdag.

Anläggningen är gigantisk, på över 2200 kvadratmeter. Serviceverkstan är bara en del av det, med ingång och inkörsport längst till höger på bilden ovan. Ingången till vänster går till en utställningslokal av samma snitt som i Täby Centrum – fast ännu större. Och Täby C som redan var Europas största. Utfartsporten längst till vänster på bilden kommer många nya ägare köra sin Tesla ut genom de närmsta åren. Bakom den porten är nämligen leveranslokalerna (två stycken) där nya ägare ska ta emot sina bilar, skriva på papprena och få en genomgång av bilens funktioner av leveransspecialister.

Anläggningschefen Soren Nielsen är egentligen Service Territory Manager – servicechef för hela norden. Han har hoppat in personligen för att vara säker på att Sverige får en Service Center av äkta Tesla-snitt. Han berättade att de kommer att erbjuda samma högklassiga service som vi har hört om från utlandet, med gratis låne-Teslor och valet service, dvs att teknikern åker hem till kunden, lämnar en utbytes-Tesla där och tar med kundens bil till verkstaden.

SCinne

Själva verkstaden är gigantisk – jag har varit i mindre Bilia- och Audi-verkstäder. Det finns 4 bilhissar installerade med plats för lika många till. Verkstaden är precis lika ljus och fräsch som det anstår en verkstad som lagar bilar som inte läcker olja.

Soren berättade att det kommer att jobba ca 10 personer i verkstaden, plus de i utställningslokalen och leveransspecialister. Det märks att Tesla Motors satsar stort på Sverige – allt är dimensionerat för riktigt stora volymer. Dessutom kommer de att öppna en verkstad i Göteborg också senare i år.

Att Tesla Motors öppnar en Service Center är inte enbart skönt den dagen du ska serva din bil. Många av våra medlemmar har berättat om problem med försäkringsbolag som vägrar försäkra bilen med motiveringen att det saknas svensk verkstad. Nu kan man äntligen skratta dem i ansiktet och hänvisa till Infra City.

För adress, telefonnummer, öppettider, kontaktinformation, priser etc är det bäst att kolla Tesla Motors officiella hemsida (som jag misstänker de kommer att uppdatera snart). Men så här står det på deras dörr iaf:

SC_sthlm_tider

Vägverket har tyvärr precis stängt av av- och påfartena till Infra City från Stockholmshållet, så man får krångla sig runt i rondellen ovanför E4 vid Upplands Väsby och komma fram till Infra City norrifrån istället. Service Centret är sedan beläget i huset längst norrut av husen som utgör Infra City, vänster om Scandic Hotell Infra City.

När du lämnar din bil på verkstaden tar du ingången längst bort, till höger på översta bilden. Där finns det handläggare som kommer att ta väl hand om dig och bilen. Är du intresserad av Tesla bilarna eller ska hämta din nyköpta bil ska du ta ingången till vänster på bilden. Att ta emot sin bil kommer att vara en särskild upplevelse, med bilen framkörd på särskild uppställningsplats med bord och stolar bredvid för sista pappersarbetet. Leveransspecialister kommer sedan att hjälpa de nyblivna ägarna och svara på alla deras frågor. Från och med det här Service Centret har Tesla Motors lämnat “pionjärstadiet” och blir en riktig högkvalitativ billeverantör i Sverige.

Vi kan bara härma Gert Fylking och utbrista i ett “ÄNTLIGEN!”

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.