Hjälten som stoppade rattfulla 66-åringen körde Tesla

Helgens tidningar skrev mycket om den rattfulla 66-åring som körde flera mil på fel sida motorvägen i lördags. Det var ett norskt läkarpar som upptäckte honom, körde på rätt sida mitträcket jämsides med honom och försökte få stopp på honom, medan de varnade mötande trafik. Det medierna inte rapporterat var dock att de körde en Tesla Model S.

Tittar man på videon Kristel Gilberg har spelat in om händelsen i Expressens artikel känner man igen Model S karakteristiska instrumentpanel. Hon och hennes man Jørn har varit på besök i Sverige och var på väg tillbaka till Norge igen när de såg bilen som körde parallellt med deras – men på fel sida mitträcket. Hastigheterna kring 100 km/h syns på bilens instrumentpanel. Efter flera fruktlösa försök med att försöka få kontakt med föraren körde de ifrån honom och längre bort fått en lastbil att ställa sig på tvären på motorvägen och blockera hans vansinnesfärd.

Synd att tidningarna inte nämnde vad hjälteparet körde för bil. Elbilsskeptiker tror ju fortfarande att man knappt kan komma till ICA med “de dära mackapärerna” – än mindre åka på utlandssemester (gratis), köra på motorväg mil efter mil, köra ifrån övrig trafik, och allt detta i graciös tysthet. Expressen kunde till och med behålla bakgrundsljudet på i videon, inget motormuller som överröstade speakerns röst :-)

Apropå köra ifrån övrig trafik: se hur det går när en stackars Ferrari 575M Maranello utmanar en Tesla Model S P85D

Nej, Ferrarin fick inte motorstopp.

 


Tesla Motors hälsar att deras utställningslokal i Täby C har börjat med julöppettider, 10:00 – 22:00. Så nu är det aldrig för sent för att titta på nya bilen de har fått in med de nya sätena och sensorerna!

 

 

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.