Invigningen av Tesla-butiken i Täby C

Invigning

I går kväll invigdes högtidligen Tesla Motors Showroom i Täby Centrum. De särskilt inbjudna gästerna -undertecknad en utav dem- fick titta på den fina lokalen, prata med personalen och med ett glas dricka i handen och snittar och småkakor på tallriken mingla med folk. Dagen till ära utökades personalen med folk från Nederländerna och Danmark också. Tesla Motors nordenchef Peter Bardenfleth var på plats och höll ett litet öppningstal.

PeterBardenfleth

Han berättade att efter fyra års förberedelser så öppnar äntligen Tesla Motors en permanent utställningslokal i Sverige. Den är faktiskt den största lokalen i Europa just nu! Utställningslokalen du ser när du går in är bara hälften av hela, bakom showroomet finns det två privata bås där man kan i lugn och ro gå igenom vilka optioner man vill beställa till bilen, ännu längre bak lite kontor och mötesrum, mm.

Peter Bardenfleth kom med lite nyheter också: serviceanläggningen i Infra City ska också öppna inom några veckor, och de fyra första Supercharger snabbladdstationer ska invigas inom 8 veckor. Till slutet av året hoppas Tesla Motors ha öppnat 14 Supercharger stationer i Sverige.

Vänta nu!!! Sa han verkligen 14?! Jag fick kontrollfråga min omgivning som intygade att jo så var fallet. På Tesla Motors officiella karta finns det ju bara 11 framtida stationer utritade. Jag var tvungen att surfa dit och kontrollräkna, så jag inte gör samma misstag som Theophilus Painter gjorde med antalet mänskliga kromosomer (Googla det). Nejdå det finns bara 11 prickar på kartan över var de svenska Superchargers kommer att hamna. När jag sedan senare frågade om det fick jag bara blinkningar och “kolla igen snart” som svar! :-)

När jag sedan pratade med Tesla Motors representant från Göteborg, Mats Hallgren -som också kom upp till huvudstaden dagen till ära- avslöjade han att alldeles snart kommer det att öppna en pop-up butik i Göteborg, som om bara några månader följs av en permanent utställningslokal även i den staden!

Mer än så här kunde jag tyvärr inte snappa upp, ty de flesta i lokalen visste vem jag var och att allt de säger hamnar här ;-) Jag var överväldigad av hur många som kände igen mig härifrån den här sajten – och inte bara kände igen min fula nuna utan även bemödat sig komma ihåg mitt krångliga östeuropeiska förnamn! Det är en sak att sajtens besöksstatistik påstår att de här nyhetsartiklarna läses av närapå tusen personer dagligen, men en annan sak att uppleva det live så att säga.

TabyButik

Lokalen är alltså den största i Europa (äntligen något vi slår norrmännen med), men ser exakt ut som de utställningslokaler vi har sett i USA och övriga länder. Tesla har redan skaffat sig ett utarbetat butikskoncept. Mitt i butiken står det en röd Tesla Model S (som snart kommer att få sällskap av en vit också bredvid), bakom den ett naket chassi med batteripack och elmotor, på väggarna visas i stort sett samma information som återfinns på Tesla Motors hemsida. På ett ställe finns också elmotorn utställd, och naturligtvis provbitar av alla färg, träslag och textilier/skinn som man kan beställa bilen med.

Personalen är samma som de som har stått i pop-up butiken förut, och alla pratade i mun på varandra när de berättade hur skönt det kommer att bli att få en egen butik, med lite avskildhet från bruset av människohavet som sprang runt dem förut och hurra för en stol att kunna vila på! Kunderna kommer också få en helt annan upplevelse med mer lugn och ro och djupare information om bilen.

Serviceverkstaden som öppnar snart i Infra City kommer också att få en liten utställningshörna, så att intresserade kan få hjälp även där. De i Täby verkar däremot inte ha så mycket kontakt med dem i Infra City än (eller om de bara var hemlighetsfulla inför mig).

Utställningslokalen i Täby Centrum öppnar för allmänheten idag, och kommer att ha samma öppettider som övriga butiker i centrumet. Det kan vara lite svårt att hitta till butiken, för den är en trappa upp, på plan 1. Ta rulltrappan eller hissen upp och hitta fram till ESPRIT och BOSS butikerna – Teslas lokal är där bredvid.

Är du den minsta intresserad av Tesla Motors ska du definitivt ta dig en sväng förbi!

 


 

Nyhetsrapporteringen tar nu ett litet uppehåll över midsommarhelgen. Åter som vanligt på måndag.

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.