Klubbträffen

Det var en glad gäng på åtta personer som dök upp på Tesla Club Swedens första träff.

Vi träffades i lördags, vid Tesla Motors monter i Täby Centrum. Tesla Club Sweden är (än så länge) ingen formell klubb, så mötet var inte heller nåt formellt klubbmöte, snarare några entusiaster som träffades för lite avslappnat samtal om bilar, elbilar, Tesla Motors och Model S.

Som Tesla Club Swedens Stockholmsrepresentant började jag med att berätta lite om oss. Tesla Club Sweden startades 2 Augusti i år av Sebastian Stegrin, och “kärntruppen” består förutom honom av Patrik Hjelt (som tar hand om Twitter, Facebook och andra sociala medier) och undertecknat Tibor Blomhäll som skriver nyhetsartiklar. (Typiskt för Internetsamhället har vi tre aldrig träffats i verkliga livet.) Klubben/sajten har växt i stadig takt under dessa 4 månader vi har funnits, och har nu över 120 medlemmar, uppemot 700 besökare på hemsidan per dag, som läser uppemot 2500 sidor per dag. Dagligen tillkommer nya medlemmar och läsare i takt med att fler hittar hit.

Vi beskådade den utställda bilen, pratade lite med Teslas säljare på plats (de få minuterna de hade tid – trycket i montern är hårt, med ständigt nya intresserade som vill veta mer om bilen). Vi redan “frälsta” ville inte stjäla tid från frågvisa intresserade och potentiella kunder. Men vi lärde oss mer om stegen hur det går till att beställa sin bil, och bilens leveransprocess.

Johan från Linköping åkte upp med sin egen Tesla Model S till mötet och berättade gärna hur det var att äga bilen (kul) och ifall vintervädret medförde några problem (nej). Lite pinsamt för honom lärde vi honom hur man ställer om bilens avståndsdisplay från “rated” till “typical”. Det var intressant att höra honom berätta hur han upplever vardagen med Tesla Roadster och Tesla Model S. Vi diskuterade även laddmöjligheter.

Diskussionerna fortsatte i caféet bredvid montern, över var sin kopp latte och bulle. Johan visade på sin mobil hur hans Tesla laddade sig i ett ladduttag i närheten under tiden. (Typiskt nog var flera av Täby Centrums laddstationer upptagna av vanliga bensinbilar i julruschen.) Flera av de andra som var med på mötet berättade om att de planerar använda Tesla Model S som tjänstebil, en planerar tom använda den som taxibil!

Det är intressant att möta folk som man bara har träffat virtuellt förut. Alla berättade inte sina användarnamn i forumet – och jag måste bekänna att även dem som gjorde det har jag redan glömt vad de sa.

Tycker ni att beskrivningarna ovan är knapphändiga får ni helt enkelt komma med på vårt nästa möte :-) Vi garanterar intressanta diskussioner kring Tesla Motors och elbilar!

 

Tagged , . Bookmark the permalink.