Knirr och Knarr

M3fram2

Vår medlem helix hade enorma problem med sin nya Tesla Model 3:

“Jag hörde knarrande och knirk från olika delar av inredningen som var svåra att lokalisera men sjukt irriterande. Det lät som det kom från både taket, instrumentpanelen, dörrarna, högtalargaller osv. Det började märkas än mer nu när det blivit kallare och framförallt när man kör över ojämnheter i vägen eller vid hård inbromsning eller acceleration.

När bilen var några veckor gammal hade jag bilen inne för några små åtgärder samt just detta problem, men service lyckades aldrig fixa det trots att de tätade i taket, tätade i dörrar osv. Är lyrisk över bilen som helhet men just det här har skavt från och till och nu på senare tid har knirrande bara blivit värre och värre. Svor lite för mig själv “amerikanskt skit” och var på väg att boka tid för service.”

GummivardI ren desperation surfade han runt på olika bilforum och såg att många hade liknande problem även med andra bilmärken. Och hittade en enkel lösning på problemet:

“Döm min förvåning, efter att jag applicerat “Würth gummivård” på alla gummilister både i dörrar och de som sitter fast i karossen är bilen nu HELT KNÄPPTYST. Inte tillstymmelse till knirr eller knarr någonstans. Helt sjuk skillnad om jag ska vara ärlig! Allt knirrande som jag trodde kom från de mest märkliga ställen kom alltså av att gummilisterna skavde minimalt mot varandra och mot karossen och på någon vänster spred sig i kupén så det lät som det kom från taket eller högtalargaller och allmänt svårt att lokalisera.

Nu har jag helt plötsligt en bil som känns sjukt mycket mer premium och är helt knäpptyst i inredningen!

Han avslutar sitt inlägg med “[det] har ju skrivits en del om knarrande inredning här och var och detta kändes för bra för att inte dela med sig av. Så om det är någon som känner igen sig eller har liknande tendenser i sin bil så för allt i världen testa detta. Eller så är det bara jag som inte visste om detta tidigare och det var allmänt känt. Förhoppningsvis så hjälper det alltid någon som levde i samma ovisshet som jag (och tydligen även Tesla Service) gjorde.”

Vi håller med helix, det är ett kanonbra “husmorstips” för knarrande bilar han kom med – och vi undrar om det inte dessutom kommer hjälpa i vinter mot fastfrusna dörrar och glasrutor. Ett tips vi gärna delar vidare. Elbilars tysthet gör ju att minsta lilla knirr och knarr hörs extra tydligt. Det går säkerligen att använda även andra märken av gummivård, behöver nog inte vara just Würths. Men ifall silikonstift skulle ge samma effekt är det delade meningar om på forumet.

 


BigMacTCS tre år sedan: Hur långt kommer man på en hamburgare?

Nästa gång du mumsar på en hamburgare medan du laddar bilen kan du fundera på hur långt en elbil kan åka på energiinnehållet i en hamburgare? Facit på frågan hittar du här.

Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
  • Johan

    Mitt knarrande satt i rutorna speciellt vintertid, tog jag ned dem något försvann knarrandet. Jag löste problemet genom att stryka på lite vitt vaselin på ovankant rutor.