Konstiga syner vid Superchargerstationer

 

Det är alltid lika kul att ladda sin Tesla Model S på Supercharger snabbladdstationer – man träffar ju andra Tesla-ägare! Men ibland, ibland så ser man det där lilla extra när man ska ladda sin Tesla…

En Teslaägare i USA såg följande konstiga bil ladda vid Superchargern i Hawthorne, Kalifornien:

“Roads? Where we go we don’t need… roads”

Fordonets förare var väldigt tystlåten om bilen, men alldeles uppenbart är detta en Model X “mule” – en rullande testbädd för att utvärdera kommande Model X-s fyrhjulsdrift. Model X kommer ju ha samma bottenplatta som Model S, med samma hjulupphängning, motorer, batterier, etc. Tyngden på taket av testbilen är till för att simulera Model X högre tyngdpunkt. Ovanför vindrutan fanns det dessutom en spoiler för att simulera luftmotståndet från Model X högre kaross. De konstiga grejerna på hjulen är givare för att läsa av hjulens rotation och kraft – de finns på alla fyra hjulen för Model X kommer ju bli fyrhjulsdriven! Monterar de bort vikten från taket får de istället en fyrhjulsdriven Model S protoyp – samma bil används nog för båda testerna. Skillnaden mellan Model X och fyrhjulsdrivna Model S är ju bara karossen.

 

En annan Teslaägare fick se följande konstiga inträffa vid samma Superchargerstation i Hawthorne (magnetplatsen för alla konstigheter?)

Skrattar du när du ser den här bilden är du sann elbilsnörd. Försök förklara det roliga för din oförstående omgivning.

Vi kan (delvis) avfärda alla skämt om kvinnliga bilförare, blondiner och andra politiskt okorrekta utsagor. Strax utanför bild, ca 50 meter därifrån, finns det faktiskt en ChaDeMo laddare, som Nissans navigator säkert försökte navigera bilen till. Den pep nog bara till lite för tidigt om att “du är framme vid din destination”.

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.  • 2 Responses to Konstiga syner vid Superchargerstationer

    1. Pingback: Tesla Model X till nästa sommar - Tesla Club Sweden

    2. Pingback: All our Superchargers are belong to you - Tesla Club Sweden