Ladda som hyresgäst


Man hör så ofta skräckhistorier om folk som har svårt att ordna laddning hemma i sin hyres- eller bostadsrätt så man blir extra varm och glad av Familjebostäders filmklipp ovan.

När satellit-TV kom var det villaägarna som först kunde skaffa egna paraboler och titta på nymodigheter som TV3 på 90-talet. Många bostads- och hyresrätter stretade emot att investera i nya tekniken satellit- och kabel-TV. Likadant var det med bredband när det kom. Idag är det i det närmaste otänkbart att försöka hitta köpare till lägenheter som inte har kabel-TV och bredband.

Progressiva hyresvärdar har insett att samma sak kommer hända med elbilsladdning. Har du oturen att bo i en lägenhet vars hyresvärd eller styrelse tycker elbilar är “usch sickna nymodigheter” behöver du förklara för dem vilket århundrade vi lever i – eller försöka få igenom att de åtminstone skruvar upp ett vägguttag åt dig.

Regeringen har i alla fall undanröjt ett stort hinder i sin senaste budget: nu behöver hyresvärden inte längre bilda elbolag för att få sälja el till dig. Det var annars en ofta hörd ursäkt från hyresvärdar. Fler och fler ansöker dessutom om bidrag från Klimatklivet.

 


I morgon lördag kl 9:30 går startskottet till årets elbilsfest Stockholm Electric Car Championship. Kom och heja på deltagarna vid starten utanför Grand Hotel Stockholm, eller vid målflaggan utanför eCar Expo i Nacka Strand!

Vill du se deltagarna “in action” under tävlingen är säkraste platsen nog korsningen Götgatan-Folkungagatan runt kl 10. Sedan sprider sig bilarna ut sig bland de små enkelriktade gatorna i SoFo, alla med olika idéer om vilken väg som enklast leder till seger.

 


Besöker du eCar Expo (så klart du gör!) kan du träffa Tesla Club Sweden i vår egen monter på elbilsmässan där du kan träffa mig undertecknad och även köpa våra klistermärken på plats.

 


Wrap-gif

Vill du vinna perfekta julklappen till dina barn ska du delta i Radio Flyers tävling där vinsten är en alldeles egen Tesla! En liten en för barn, men ändå. Klicka här för att komma till tävlingen!

RadioFlyer

Tagged , , , . Bookmark the permalink.
 • Danni Efraim

  Jäklars, vilken snygging :D

  • Surfaren

   Ja, man blir lite svag i knäna ;)

 • Torkel

  Fast det är ju lite tråkigt att ni elbilister bidrar till att “minska […] luftkvaliteten i Göteborgs stad” ;)

 • Surfaren

  Jag utgick ifrån att Danni menade sig själv och det var det jag refererade till.

 • Måns

  Såklart det är så, det tänkte jag inte ens på. Skulle ha låtit bli att skriva detta :)