Model Y eventet

IMG_20190314_205124252~01

Som en av ytterst få mediarepresentanter lyckades jag komma in på Model Y eventet, särskilt inbjuden av Tesla. Jag åkte i egenskap av motorjournalist för tidningen Elbilen i Sverige så utförlig reportage kommer komma där.

Eventet började kvart över fyra i natt svensk tid. Elon Musk äntrade scenen till publikens jubel och berättade Teslas historia. Bil efter bil rullade upp på scenen: ur-roadstern, Model S, Model X, Model 3, Roadster 2, långtradaren…

Och sen till sist äntligen Model Y!

Model Y är vad Tesla kallar för en mid-size SUV. Mycket är hämtat från Tesla Model 3: bottenplatta, ratt, stolar, mittskärm, mittkonsol är exakt likadana. Men stolarna sitter högre upp vilket gör sittställningen mer upprätt, särskilt i baksätet.

Model 3 Akilleshäll var bagageluckan. Istället för en semikombi var bilen en sedan, backluckan var av “brevlådeinkast” modell. Model Y är en riktig hatchback, bakrutan följer med upp när man öppnar bakluckan.

MEN. Detta gör att balken bakom bakstolarna är tillbaka. Och den i kombination med hög nedre bakkant på bakrutan gör bakåtsikten tyvärr obefintlig.

Läs mer om alla detaljerna på Tesla Model Y i nästa nummer av tidningen Elbilen i Sverige!

Tagged . Bookmark the permalink.