Ny doft till elbilar


I takt med allt fler luktlösa elbilar kämpar tillverkare av doftgranar och luftfräschare i motvind. Krympande marknader, allt färre kunder. Det går inte att överleva på raggare och EPA traktorer allena.

Nu har dock en av de ledande aktörerna på marknaden släppt nya doften “Exhaust gases”.

Granen sprider en för avgasbilister välbekant, nostalgiframkallande doft. Eller som tillverkaren skriver på sin hemsida: “Doften av 95-oktanig bensin, 5W-30 motorolja och bränd koppling varsamt sammanvävt till en komplex doft av klimatkatastrof.”

Själva doftgranen har också fått en passande “heroin chic” remake med trådsmala, becksvarta grenar. Så vana avgasbilister känner igen sina döende skogar.

Länge har man trott att det är avsaknaden av brummande motorljud som var det största problemet med elbilar. Men den mest basala av våra sinnen är ju luktsinnet. Vana avgasbilister blir chockade och störda av att kunna andas frisk luft obehindrat i elbilar. När hjärnan blir syresatt kan de mest pekuljära tankar födas i deras huvuden. Därför sprider granen garanterat fossilt koldioxid, så att bilens ockupanter försätts i sedvanlig dvala.

Så skynda dig till affären och köp en avgasstinkande doftgran till din Tesla! Enligt rykten säljs de endast i dag, den första april!

Bookmark the permalink.