Nya Model 3 konfigurationer på gång

M3select

Tesla har ändrat konfigureringssidan för Tesla Model 3 och förberett den för valen standardbatteri och fyrhjulsdrift. Alla Model 3 som levereras idag har ju Long Range batteriet som ger en räckvidd på 50 mil – men kostar 9,000 dollar extra. Enligt beställningssidan ska man snart kunna beställa de mindre och billigare batterierna som ger bilen 35 mils räckvidd. För dem som åker sällan långresor kan besparingen te sig lockande.

Fyrhjulsdriften sägs komma i vår, vilket på Teslaspråk brukar betyda Juni ;-) Hackar man runt lite i koden för sidan kan man till och med hitta bilden för fyrhjulsdrivna chassiet:

M3awd

På samma sätt som i Model S och X kommer den främre elmotorn bli något mindre än den bakre. När Elon Musk diskuterade fyrhjulsdrivna Model 3 twittrade han att optionen fyrhjulsdrift kommer kosta mindre än de 5,000 dollar de kostar för Model S och X idag. Tesla har även börjat tillverkningen av 19 förseriebilar med fyrhjulsdrift. Samma källa berättar också att över 8,000 Tesla Model 3 har redan tillverkats.

M3performance

Teslas chefskonstruktör Franz von Holzhausen sågs ladda en Model 3 med röda bromsok – tecknet på att det är en prestandamodell. Tesla verkar alltså hålla på och testa performance-modellen av Tesla Model 3. Även bakluckan är annorlunda på bilen:

Standardversionen av Tesla Model 3 har endast ett Tesla-T på bakluckan. På prestandaversionen står däremot hela TESLA utskrivet med stora bokstäver. Det kommer bli ett lätt sätt att se om grannen har köpt performance Model 3 eller bara vanliga – och många kommer nog beställa piratkopior av TESLA-bokstäverna för att pryda sin Model 3 med.

Tagged . Bookmark the permalink.
  • Johannes Brorsson

    En intressant detalj är att båda motorerna sitter innanför axlarna på Model 3. I Model S och X var det bara en motor som gjorde det.

  • Ted

    Ser coolare ut med logotypen utskriven på bakluckan – hoppas de ändrar det på alla modeller =)

  • Omar Oka

    Hoppas M3 kommer snart till sverige :)