Öland here we come!

Tindered1

Tesla Motors har påbörjat bygget av ännu en Superchargeranläggning i Sverige, vid Tindered Lantkök i Edsbruk. (Nej det är inte lantköket du ser på bilden ovan, det är mycket mycket mysigare än så.)

Den Superchargern är den första längs E22 längs Sveriges östkust, ligger ca 7 mil söder om Linköping. Därifrån är det ganska så exakt 20 mil kvar till Borgholm så vägen till Ölandssemestern kommer öppna sig när stationen är färdig.

Innan året är slut planerar Tesla Motors även att bygga en Superchargeranläggning i Kalmar-trakten. När den blir färdig behöver man inte längre ha tillgång till laddplats heller på Öland innan hemresan. Plus att resor till Sveriges Sydöstra hörna blir möjliga.

Det är inte bara Tesla som är sen med laddstationer i sydöstra Sverige – det finns ganska så ont om CHAdeMO och CCS laddare också längs E22. Till sommaren verkar i alla fall Teslor kunna ta sig till Öland utan problem.

 


Har du barn eller barnbarn kan du överraska dem med en alldeles egen Tesla Model S. Den har också litiumjon-batterier, fungerande lysen, ljudanläggning, med mera. Den har batteri-swap (som inte behöver dyra specialstationer). Den har liknande ladduttag som rikta Model S. Den har tom en matchande överdrag som till riktiga bilen!

Vissa av våra medlemmar har blivit så sugna på en så de överväger skaffa barn nu! :-)

Tagged , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
  • Fabian Rappe

    Någon nys om SC i Kristianstad?