Polestar har kopierat Teslas referralsystem

Polestar_provk1

Polestar har lanserat ett rekommendationsprogram som i stort sett är en blåkopia av Teslas före detta referralsystem.

Ägarna av Polestar bilar har fått en unik personlig kod de kan dela med sig till nya kunder. Den kunden som köper sin Polestar bil med koden får €100 i kredit hos en utvald laddoperatör. Ägaren vars kod användes kan antingen få små presenter som en Polestar-tröja eller laddningskrediter. Eller en designskiss från Polestars designer. Till skillnad från Tesla som lät trycka upp några och dela ut till ägarna för några år sedan verkar det dock handla om riktiga skisser i original.

Tesla hade i stort sett exakt samma referral-system förut där befintliga ägare kunde dela med sig av sina koder till nya kunder de värvat. Efter flera ändringar övergav dock företaget systemet. Influencers med många följare kunde få otroligt många referrals som kunde till och med resultera i att de fått hela bilar gratis. Eller i mitt fall gratis Supercharging laddning som kommer räcka i ännu ett år till trots att referral-systemet lagts ner redan i fjol. Tack alla ni som använt min kod!

“Våra kunder är de främsta förespråkarna för övergången till elbilar” sa Polestars VD Thomas Ingelath. “De är entusiastiska ambassadörer som utgör grunden i vår Polestar-gemenskap.” Han hoppas nog få igång en liknande kultur med influencers nu som gett Tesla gratis reklam i många år.

Bookmark the permalink.