Tesla har de bästa verkstäderna

sc_invigd

Tidningen Auto Motor & Sport har gjort en stor undersökning bland deras läsare om hur nöjda de är med sina bilar. Bland flera andra frågor fick de över 47,000 som svarat även betygsätta hur nöjda de är med serviceverkstäderna. Tidningen har gjort liknande undersökningar förut och då hade Lexus vunnit år efter år. Den senaste undersökningen hade dock fått en ny vinnare: Tesla

Hela 92% uppgav att de är nöjda med Teslas verkstäder, “överlägset bäst i undersökningen” enligt tidningen. Snittet ligger på 78%. Teslaägarna var nöjda med både kunskapsnivån på personalen och bemötandet. Det enda vissa klagade på var lång väntetid.

Tesla kom högt, på delad andraplats med Audi Q7 med 89% även när det gäller hur nöjda ägarna är med sina bilar som helhet. Endast Porsche Cayman hade nöjdare kunder med 90% i undersökningen.

Något förvånande hamnade dock både Tesla Model S och X ganska långt ner på hur tyst ägarna upplever bilen är. Teslas bilar befinner sig långt ifrån pallplats, med både Peugeot 508, Volvo S80 och Audi A6 långt före i listan. Tesla Model S fick 84%, vinnaren 93% och genomsnittsbilen 77%. Elbilar är tysta i låga farter men många Teslaägare upplever bilen som bullrig i motorvägsfart. Och utan avsaknad av motorljud som dränker allt hör man minsta lilla knirr och knak.

 


TCS ett år sedan: Elbil såklart

För ett år sedan publicerade vi Elbil Jämtlands broschyr ELBILSÅKLART som på 16 sidor går igenom de flesta myterna om elbilar och berättar om deras fördelar. Vill man ha en kortare text kan man läsa vår tvåsidiga ELBIL. Eller listan 50 fördelar med en elbil

Tagged , , . Bookmark the permalink.
  • Håkan Öqvist

    Bra du tog upp detta med ljudupplevelsen i artikeln, kan det möjligen ha att göra med TESLA Model S och X vikt som är klart högre än medelbilen?
    När många ägare (förmodar jag) vill ha alternativa däck och fälgar tillkommer förstås även där oväntade effekter.