Tesla inför vagnskadegaranti och märkesförsäkring

Tesla Motors introducerar tre års vagnskadegaranti, två månaders fri försäkring och märkesspecifik halvförsäkring på sina bilar.

wife

Det enskilt största problemet nyblivna Tesla-ägare råkat ut för hittills har varit att försäkra bilen. Bilen kom utan vagnskadegaranti, så bilen skulle helförsäkras redan från dag ett. Och försäkringsbolagen visste inte hur de skulle prissätta en sådan ny bil, en ny biltillverkare. Våra medlemmar har blivit offererade allt mellan 5 000 och 50 000 kronor per år – om bolagen över huvud taget ens ville försäkra bilen. Vissa av våra medlemmar fick avslag med motiveringen att Tesla Motors saknade verkstad i Sverige – bara för att sedan höra att andra medlemmar lyckades försäkra sin bil hos samma bolag. Vad man fick för försäkring berodde på vilken handläggare man råkade få.

Tesla Motors reder ordning i kaoset nu, genom att införa både vagnskadegaranti och märkesförsäkring. Köper du en ny Tesla från och med idag får den tre års vagnskadegaranti, och du kan också teckna halvförsäkring för den via Tesla Motors.

Vagnskadegaranti är en väldigt svensk företeelse utan motsvarighet i utlandet. Den är -trots namnet- egentligen ingen garanti utan en försäkring som generalagenten har bakat in i bilens pris. Försäkringen är dock ingen fullgod försäkring, så för att nå upp till samma skyddsnivå som en helförsäkring måste man teckna en s.k. halvförsäkring under de åren vagnskadegarantin gäller. Efter vagnskadegarantins slut måste så en helförsäkring tecknas för att bibehålla samma skyddsnivå. I övriga världen tecknar man helförsäkring från dag ett.

Tesla Motors har nu anpassat sig till den svenska marknaden och bakat in en vagnskadegaranti i bilens pris. På grund av detta höjs bilarnas grundpris med 25 000 kronor. Billigaste modellen kostar därför från 655 950 kronor från och med idag, och populära S85 modellens grundpris har ökats till 745 950. Vagnskadegarantin följer med alla bilar, den går inte att välja bort.

Dessutom lanserar Tesla Motors en matchande märkesförsäkring. Halvförsäkringen som erbjuds kan tecknas för 6 500 kronor per år. Priset är oberoende av bostadsort och antal körda mil och gäller både företags- och privatkunder. Förutom att erbjuda kunder ett enkelt och bra sätt att försäkra sin bil sätter den försäkringen även ribban för övriga försäkringsbolag. Kunder som hellre vill försäkra bilen hos något annat försäkringsbolag kan då förvänta sig att bolaget måste matcha Tesla Motors egen märkesförsäkring för att bli konkurrenskraftig. Vi får hoppas detta betyder slutet på ockerpriser på försäkringar!

Kunder som köper Tesla Model S får dessutom två månaders fri försäkring vid leverans, så alla de försäkringsbekymmer de första pionjär-kunderna hade är som bortblåsta! Att få sin Model S blir nu en upplevelse av enbart glädje – försäkringsångesten är borta, och det tackar vi Tesla Motors för.

De kunder som redan har beställt sin Tesla Model S verkar kunna få teckna vagnskadeförsäkring i efterhand för 6 500 kronor per år, och halvförsäkring från och med deras nuvarande försäkrings förfallodag.

Enligt vad vi erfar har Tesla Motors använt sig av norska försäkringsbolaget Protector Försäkring förmedlad av Söderberg & Partners.

Vi på Tesla Club Sweden lekte själva ett tag med tanken att ta fram en klubbförsäkring för att skapa stabilitet på försäkringsmarknaden för Tesla Model S – vi är glada att Tesla Motors nu själva har gjort jobbet så vi slipper.

Det försäkringarna medför är även att vi äntligen kan få slut på biltester som listar horribla försäkringsavgifter för Model S, bara för att när de ringer tex Trygg-Hansa får de offert på 26 000 kronor per år. Nu kan vi alltid hänvisa till Tesla Motors egen märkesförsäkring på 6 500 kronor.

Tesla Motors officiella information om försäkringarna:

Tesla inför 3 års vagnskadegaranti och märkesförsäkring
På Tesla åtar vi oss inte bara att leverera en fantastisk produkt, utan också en utomordentlig service till alla våra kunder. Vi vill att de ska känna sig säkra i sitt val av fordon och inte känna någon som helst oro över någon del av ägandet.Tidigare denna månad utökade vi garantin på drivlinan till att matcha den på batteriet. Det betyder att vår mest populära modell, 85 kWh Model S, nu har 8 år och obegränsad körsträcka på garantin på både drivlinan och batteriet. Det finns ingen begränsning på antal ägare under garantiperioden och garantin gäller också retroaktivt för alla bilar som har levererats.Men vi slutar inte där. Med start från den 16 september 2014, kommer alla nya Model S som säljs i Sverige att ha 3 års vagnskadegaranti inkluderat i bilens pris. För att sätta pricken över i:et, kommer vi också ge alla nybilskunder1 2 månaders fri försäkring vid leverans och ett halvförsäkringserbjudande med ett fast pris på endast 6 500:- per år. Detta konkurrenskraftiga försäkringserbjudande betyder att du kan känna dig helt tillfreds när du kör denna prisbelönta bil.

Med den utökade garantin, införandet av vagnskadegaranti och en konkurrenskraftig försäkringsprodukt, så har det aldrig varit mer bekymmersfritt att äga en Model S än nu.

1Försäkringserbjudandet erbjuds till både privat och företagskunder genom t ex leasing etc. Bilar som används för taxitrafik, utryckningsfordon och andra likvärdiga tjänstefordon kan kontakta Protector Försäkring för ett separat erbjudande. Erbjudandet kan prisjusteras över tid.
Tagged , , . Bookmark the permalink.
 • JH

  Det var mycket goda nyheter…

 • Jens Christian Haslund Nielsen

  Härligt! :-)

 • The swede

  Är detta fortfarande aktuellt i dag ?

 • CsiCsi

  Glöm det, idag kostar dubbelt så mycket försäkringen än förra året kostade! Dessutom de ljuger om självrisken: det är inte 10%, utan 50% + du själv måste betala hela momsen! Även Protectors del också! Inte utan orsak klagar man och söker efter andra lösningar!