Tesla Model 3 kommer ha dragkrok

M3_1-1

Länge har det debatterats om Tesla Model 3 kommer få dragkrok eller inte. De första bilarna levererade i USA har saknat dragkrok.

Detta trots att Teslas VD Elon Musk den 3 April 2016 twittrade om att Model 3 kommer få dragkrok. Har han ändrat sig sedan dess? Eller är det bara dessa första bilar som saknar dragkrok? Efterfrågan på dragkrok är onekligen lägre i USA än i till exempel Europa. Det är en kulturkrock: om man vill frakta något stort eller tungt i USA använder man en pickup. I Europa hakar vi istället på en släpkärra på dragkroken. De flesta små- och mellanstora bilar i USA saknar dragkrok, det finns endast på stora pickuper och SUV. Men kommer Tesla utrusta sin Model 3 med dragkrok innan Europa-lanseringen? Många började tvivla.

Nu tänds åter hoppets stjärna. I den Tesla Model 3 användarmanual som har läckt ut på nätet står det klart och tydligt på sidan 133 att Tesla Model 3 stödjer för tillfället inte drag av släp. Använder du Model 3 för bogsering av släp innan en Tesla-godkänd dragkrok har släppts kan garantin påverkas:

Användarmanualen säger alltså rent ut att dragkrok finns inte – än.

Det skulle inte förvåna oss om Tesla kommer knyta möjlighet till dragkrok till till exempel fyrhjulsdriften, att endast fyrhjulsdrivna Tesla Model 3 får utrustas med dragkrok. Tills Model 3 börjar säljas och levereras i Sverige (mot slutet av nästa år) har både fyrhjulsdrift och troligtvis även dragkrok släppts till den.

Tesla Model 3 ser ut att bli en bil med drag!

M3dragkrokVote

Och tur är väl det för när vi ställde frågan “kommer du köpa Tesla Model 3 om den inte har dragkrok?” till våra medlemmar svarade 65% att de vill ha dragkrok. Hela 26% till och med tyckte att utan dragkrok får bilen vara. För en fjärdedel av de blivande kunderna är dragkroken alltså en så pass avgörande fråga att utan den vill de inte ens köpa bilen. Efter dagens nyhet kan de äntligen andas ut.

Tagged , , . Bookmark the permalink.
 • Anders Nyman

  Jäklar vad glad jag blev nu :D Ser ingen anledning att den skrivningen finns i manualen om dragkrok inte är planerad…

  • Kim

   Även jag blev mkt glad. Tror inte jag köpt ngn Tesla 3 utan drag.

 • Mocke

  Tror många är glad att de är långt bak i kön. Flera förändringar och förbättringar kommer garanterat att ske innan leverans till Sverige.
  Kan tänka mig att uttag kommer finnas i bagagerummet, skidlastlucka i baksätesryggen och handtag i taket bl.a.
  Detta förutom awd och dragkrok. Svenskarna kommer vara ganska glad att slippa barnsjukdomarna.

 • Karl Henrik Gustafsson

  När jag bokade min Tesla model 3 i mars 2016 lovade försäljarna att modellen skulle ha dragkrok vilket avgjorde mitt beslut.

 • http://jkandersen.no/ Jan Kjetil Andersen

  Bil uten dragkrok er ingen virkelig bil.

 • TrondWi

  Vi har to TMS’er – en 75D og en 100D samt en bestilling fra september 2017 på en TM3. Dersom denne ikke kan leveres med 4-hjuls trekk, det minste batteriet og krok, blir det igjen en tysker som nr. 2 bil hos oss. Frem til dette er avgjort beholder vi en fossil med krok. Idiotisk årlig ekstrautgift, bur that’s life.