Tesla Model 3 kommer visas upp 31 Mars

Fotomontage

Fotomontage

Elon Musk har avslöjat lite fler detaljer kring Tesla Model 3 eventet. Den kommer äga rum den 31 Mars – sista dagen i hans tidigare deadline “slutet av Mars”. Vilket naturligtvis kommer medföra att världens nyhetsredaktioner kommer sprida nyheten om nya elbilen den första April – kanske inte den bäst valda tidpunkten.

Samma dag som eventet öppnas det också upp möjligheten att förboka bilen. Enligt Elons tweet kommer man kunna förboka Tesla Model 3 i Teslas butiker den 31 Mars och online på deras webbsida 1 April. Det meddelandet tog butikerna på sängen, de har inte fått någon information om hur förbokningarna ska gå till än. Det Elon inte verkar ha tänkt på är tidszonerna som gör att tex vi i Europa skulle då kunna förboka bilarna redan innan de har visats upp på eventet i USA? Vi får återkomma när vi vet mer.

Reservationsavgiften blir i alla fall $1000 vilket är mycket lägre än tidigare reservationsavgifter för Tesla Model S och X var. Med så låg avgift kommer det bli mångdubbelt fler som bokar en bil. Vill du ha en Tesla Model 3 kommer det gälla att du bokar så snabbt som möjligt – första årets tillverkningsvolym kommer nog reserveras inom några få dagar!

Med kombinationen av låg reservationsavgift och släpp i butikerna verkar Tesla Motors vilja skapa en hype kring släppet av Model 3 liknande det kring nya iPhones. Runt om i världen ska bilder av folk köandes utanför Tesla-butikerna kablas ut, så övrig folk ska undra vad är det för bilmodell som kan vara så exceptionellt bra?

Det kommer inte bli någon Signature serie av Tesla Model 3 -dvs ingen fullutrustad specialserie av bilar till dem som är beredda att betala extra- men precis som för Model S och X kommer produktionen av de fullutrustade bilarna komma igång tidigare än de billigaste modellers. Det betyder att du kan beställa både snik- och toppmodellen av Model 3 vid samma tidpunkt – men när produktionen väl kommer igång kommer först de topputrustade bilarna tillverkas. De som har beställt de billigaste versionerna av Model 3 kan komma behöva vänta månader -kanske rentav år- innan de får sina bilar levererade. Detta medför att det inte kommer bli billigaste modellen för $35,000 som börjar levereras till kunder mot slutet av 2017.

Vill du alltså få din Tesla Model 3 så snabbt som möjligt ska du hänga på låset den 31 Mars och beställa en fullspecad Model 3.

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
  • Pontus

    Vilken butik ligger i den tidigaste tidszonen?

    • G F

      Får ni inte lära er det i skolan nu längre? Bortsett från atoller är det Nya Zeeland, Australien och sedan Japan Som ligger närmst datumlinjen väster om Hawaii. (och i den ordningen). Så Tesla butikerna på Australiens östkust öppnar först eftersom det inte finns några på Nya Zeeland!