Tesla Model Y tål vinter

M3 door1

Tesla Model Y dörrhandtag och laddlucka ser ut precis som dem på Model 3. Men företaget har gjort små förbättringar som gör att de ska tåla vinter och minusgrader bättre.

Vissa Model 3 ägare har klagat på att deras bilars dörrhandtag fryser fast på vintern så man inte kan öppna dörren. (Det finns dock ett enkelt sätt att fixa det: banka till på handtaget bara.) Andra upplevt problem med att öppna eller stänga motoriserade laddluckan.

Tesla Model Y har till synes samma dörrhandtag som Model 3. Men mekaniken bakom är något modifierat. Man kan trycka inte enbart på bredare delen av handtaget utan även på den smala. Genom att handtaget inte ligger an plåten bakom utan det finns lite utrymme är det mycket svårare för handtaget att frysa fast. Och om den ändå gör det kan man nu trycka på smala delen av handtaget och krossa isen bakom. Detta gör att handtagen blir lättare att öppna på vintern.

Laddkontaktet har fått uppvärmning vilket inte enbart smälter is och snö över laddluckan utan även motverkar att laddsladden fryser fast i kontakten på vintern.

Med dessa ändringar kommer Tesla Model Y klara vinter ännu bättre än Model 3. Se nedan filmklipp om ändringarna:

Bookmark the permalink.