Tesla Motors finns inte mer

TESLA_Model3

Företaget Tesla Motors finns inte mer. Har de äntligen gått i konkurs, så som olyckskorparna länge har siat? Är sagan slut? Nej, snarare tvärtom.

“Tesla Motors, Inc” har nu officiellt bytt namn till “Tesla, Inc” i USA. Nu när företaget inte längre enbart tillverkar elbilar utan även hemmabatterier, kommersiella energilagringslösningar och solpaneler tyckte de att ordet “Motor” i företagsnamnet gav felaktiga associationer. Webbsidans address bytte de för ett tag sedan från teslamotors.com till enbart tesla.com, på väggen i alla deras lokaler har det länge enbart stått TESLA precis som på bilarna – och nu har de tagit hela steget ut och även bytt företagets officiella namn.

Det är nästan lite synd, för gamla namnet var en skön ordlek, som dock egentligen ganska få fattade. Alla elbilar drivs ju av elmotorer (såklart) – men endast Teslas elbilar drivs av asynkrona elmotorer, en speciell typ av elmotor utan magneter. Asynkrona växelströmsmotorn patenterades av uppfinnaren Nikola Tesla år 1887. Bilarna drivs alltså bokstavligen av “Tesla-motorer” = “Tesla motors”.

Nu heter dock företaget endast “Tesla”.

Vi själva tackar vår lyckliga stjärna att vi heter just “Tesla Club Sweden” – så vi inte har samma namnproblem som största amerikanska motsvarigheten till oss “Tesla Motors Club” nu ställts inför.

Tagged . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
  • Tomas Ekenman

    Tur att du var framsynt när namnet valde här Tibor! :)