Tesla vann, och kom på andra plats. Och tredje.

Arachnid

Gröna Bilister i samarbete med tidningen Auto Motor & Sport korade årets miljöbästa bil 2017 i måndags. En jury utsåg Renault Zoe vara bästa val för “privatbilisten med normal ekonomi” och Tesla Model S vara bästa val för företag.

Folket kunde välja sin favorit genom en omröstning på tidningen Auto Motor & Sports sajt.

Maken till riggad omröstning var det länge sedan vi såg. Man kunde välja bilar som “Renault Zoe”, “Nissan Leaf” och “Volkswagen Passat GTE”… men Tesla Model S delade de upp i “Tesla Model S (med bakhjulsdrift)” och “Tesla Model S (med fyrhjulsdrift)”.

Uppdelningen var naturligtvis bara där för att försöka få fram någon annan bilmodell än Tesla Model S som vinnare. De delade inte upp “Nissan Leaf” i modellerna “Nissan Leaf Visia” och “Nissan Leaf Tekna”. Vi är glada de inte listade Tesla Model S med och utan taklucka separat.

Tidningen kanske började tröttna på att Tesla vinner alla deras omröstningar så att dela antalet röster som röstar på Tesla Model S itu i två delar skulle väl ge de andra tillverkarna en chans att kunna vara med? Deras lilla tilltag fick dock motsatt effekt.

För vinnaren av folkets röster blev Tesla Model S (med fyrhjulsdrift).

På andra plats kom Tesla Model X.

Och på tredje plats Tesla Model S (med bakhjulsdrift).

Hoppsan, de andra tillverkarna kunde inte komma med på listan ens så här :-)

Vi ser med spänning fram emot omröstningen nästa år, ifall de beslutar att stycka upp Tesla Model S siffrorna i ännu mindre delar (blå Tesla Model S med fyrhjulsdrift och taklucka?) eller om de åter räknar alla Tesla Model S som en bilmodell, bara för att bli säkra att det åtminstone på tredjeplats efter Model X kan det bli någon annan bilmodell?

Tagged , , . Bookmark the permalink.
  • Jerker

    Renault Zoe har även de 2 modeller. Nästa år finns det 4. Kanske tur att de inte tog in q90 till Sverige; då hade det funnits 7 varianter av Zoe att rösta på…

  • Axel Svensson

    Nästa år kanske blir sista året som någon annan kan slå sig in då? 2018 så lär vinnarna vara Model 3, Model S och Model X. Ett alternativ de kan ta till är att att gå på bilmärke istället så Tesla bara kan ta en plats…

  • JH

    Visst är det trevligt, men det talar också om för oss att det finns mycket få riktiga elbilar på plan. De enda som kan köpas över disk idag är ju just tesla. Zoe är väl nästan framme. men fortfarande inte där.