Teslapodden

teslapodden

Teslapodden är ett nytt svensk poddradioprogram som handlar om Tesla Motors och Elon Musks andra bolag. Podden berör teman inom teknik, miljö, fordon, transport, energi och mycket annat. Första pilotavsnittet har just släppts och nya avsnitt kommer komma varje vecka.

Podden kommer att kunna avnjutas i iTunes och andra poddradioappar. De har även ansökt om att bli listade hos TuneIn så att man kan lyssna direkt i Teslan. Det kan dock dröja några dagar innan de dyker upp på dessa ställen, så tills vidare kan ni lyssna här: (klicka på play )

anders

Det är Tesla Club Swedens medlemmar Anders (HerrX på forumet) och Fabian (djFabbe) som producerar programmet.

Anders: Anders Willstedt är en entreprenör och mjukvaruutvecklare som för närvarande driver två bolag inom Big Data. Svensk, men bosatt i Norge sedan 2006 och har följt elbilsrevolutionen där på nära håll.
Tidigare erfarenhet som radiopratare, men första gången som poddare.

Fordon: Erfaren Teslaägare som till vardags kör en Tesla P85D.

fabianFabian: Fabian Ruben arbetar till vardags som läkare, men driver också två bolag; ett företag inom IT-system fokuserat på köhantering för sjukvården (qCruncher.se) och ett musikproduktionsbolag. Fabian har tidigare erfarenhet som paneldeltagare i Macradion och har varit side-kick i Sveriges Radio.

Fordon: Kör för närvarande en bensinbomb i form av en BMW Z4. Nyligen beställd Model S 60 kWh med nedkomst i oktober.

Första avsnittet “Autopiloten och den gyllene framtiden” handlar om varför kör typ alla Tesla i Norge? Autopiloten och den gyllene framtiden. Och så får vi äntligen ett svar på vilken den snyggaste färgen på Model S är!

Pilotavsnittet kommer att följas av nya avsnitt varje vecka. De kommer även ha gäster (de hotar med att bjuda in mig också ;-) ). Vill du att de ska ta upp något särskilt ämne kan du kontakta dem via vårt forum.

Vill du lyssna på framtida avsnitt ska du bokmärka dem i din favorit poddradio-app. Eller klicka på nya länken “Poddradio” som vi har lagt till på vår menyrad högst uppe på sidan, under “Nyheter”.

 


Vi påminner om Solvalla Sportbilsfestival som kommer gå av stapeln nu på lördag den 3:e September. Ni som vill visa upp era bilar, och titta på STCC och Rally-X tävlingar samlas på Bromma Blocks utanför Elon kl 08:30 på lördag morgon för gemensam avfärd till Solvalla.

 


Lidkoping

Vårt medlem Nicklas arrangerade ett elbilsträff i Lidköping. 15 elbilar av många olika märken dök upp och spred budskapet. Det blev ett väldigt lyckat event!

 


Varmland

Tesla Värmland hade också ett väldigt trevligt möte förra veckan, med 7 medlemmar som träffades på fika och karavan till Värmskog. Ni kan läsa mer om mötet här. Har ni vägarna förbi blir deras nästa möte 23 Oktober.

Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
  • Fabian Ruben

    Nu finns vi på iTunes och därmed på alla större podcastspelare! Bara att söka på Teslapodden!