Teslas invigningsfest i Örebro

Tesla bjöd in Tesla Club Sweden till en hejdundrande invigningsfest i går kväll. Företaget öppnar sitt åttonde servicecenter idag i Örebro och vi var inbjudna till att tjuvtitta på byggnaden i förväg. Ett spektakulärt runt byggnad på Salamandervägen, synlig från E18 när man åker förbi.

Tesla bjöd på både bubbel och tilltugg, rundvandring i byggnaden och tipsrunda med fina vinster.

Förutom visningslokal och provkörningsbilar ståtar Tesla Service Center Örebro även med en alldeles egen verkstad. Hoppas ingen av våra läsare någonsin kommer behöva besöka den. I förgrunden syns även en av Teslas 37 svenska service bilar som kan åka hem till kunder och fixa deras bilar på plats. Vi vet att det är 37 bilar för det var en av frågorna på tipsrundan och Tesla avslöjade facit på slutet vid prisutdelningen.

Serviceteknikerna berättade för oss intresserade om MacGyver. Det är så Teslas kundservice-AI heter. När du felanmäler din Tesla och knappar in vad som är fel i appen är det MacGyver som läser det du skrivit, ställer diagnos och beställer reservdelar. Till sin hjälp har MacGyver även 16 personer i svenska organisationen som hjälper den genom att läsa loggar från bilarna, chatta med ägarna och hjälpa till med feldiagnoserna.

Tesla håller på att öppna ett nationellt centrallager i Rosersberg som ska lagerhålla alla reservdelar så de svenska verkstäderna inte längre ska behöva beställa delar från Nederländerna eller USA och vänta i dagar och veckor på leverans.

Efter rundvandring i lokalerna och mingel vid buffén blev vi serverade söta cupcakes med Teslaloggor och kaffe. Sedan var det dags för prisutdelning för tipsrundan. Vissa frågor var lätta att besvara medan andra var av sorten “ingen aning, vi får gissa”. Undertecknad gjorde ett ärligt försök men kom inte ens bland topp 3.

Det gjorde däremot min söta fru! Inte nog med att hon svarade rätt på alla frågor (tydligen har lite av allt mitt Tesla snack hemma fastnat i hennes huvud 🙂 ) hon kom även närmast på utslagsfrågan hur många kvadratmeter stort är Örebro Service Center?

Tack Tesla för ett underbart invigningsfest och det verkar som om det snart kommer bli fler. Företaget satsar på att öppna ett trettiotal nya servicecenter runt om i Europa i år, varav vi hoppas någon till kan hamna i Sverige.

Bookmark the permalink.