Tre av fyra vill ha laddplats när de väljer bostad

laddbox

Tre av fyra svenskar vill ha en laddlösning för elbil på plats när de flyttar till en ny bostad. Tre av tio är beredda att betala mer för bostaden om detta finns. Det visar en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av laddoperatören Eways.

Bor du i lägenhet och försöker skaffa elbil? Men har svårt att övertala hyresvärd eller styrelse att de borde skaffa laddboxar? Då är du tyvärr inte ensam. Fortfarande finns det bakåtsträvande hyresvärdar som inte förstått fördelarna med att erbjuda sina hyresgäster laddmöjlighet. Bostadsrättstyrelser där gamla gubbar inte följt med i utvecklingen. “Vi har inga bensinpumpar heller” är min personliga favorit till svar man får. Många förtvivlade medlemmar har hört av sig och menar att de kan inte skaffa elbil så länge de inte kan fixa laddplats till den.

Nu kan du som råkar i den situationen åtminstone visa hyresvärden eller styrelsen Sifo-undersökningen som tydligt visar att skaffar de inte laddplatser kommer de få svårt att hitta hyresgäster i framtiden.

Laddplats för elbil börjar bli lika efterfrågad och självklar som kabel-TV och Internet.

Vid flytt till en ny bostad anser 73% att det är en fördel om en laddlösning för elbilar är installerad. I storstadsregionerna hela 79%. Bland de som har en laddbar bil idag eller kommer skaffa en inom fem år vill över 90% ha en laddlösning på plats.

28% är beredda att betala mer för bostaden om det finns en laddlösning på plats. För de som kommer skaffa en laddbar bil inom fem år är 46% beredda att betala mer.

Om det inte finns en laddlösning och det är krångligt att få en sådan på plats skulle 32% tveka att flytta till bostaden. Bland de som kommer att skaffa en laddbar bil inom fem år skulle 50% tveka.

Lycka till att försöka sälja en lägenhet utan vatten, avlopp eller el idag. Lycka till att försöka hitta någon som vill köpa en lägenhet utan laddmöjlighet till elbilen i morgon. Förr eller senare kommer alla flerbostadshus skaffa laddplatser, utvecklingen ditåt är solklar. Vilka hus, vilka områden vill halka efter och bli sist?

Bookmark the permalink.