Trettonde branden på ett år – alla bilar återkallas

marshmallow

Nya modellen av Ford Escape SUV har råkat ut för 13 bränder i USA sedan den släpptes för ett år sedan. Spontana bränder på grund av läckande bränsle och olja – bilarna började alltså att brinna utan att ha varit med om någon olycka. 12 000 av de tillverkade bilarna kan ha det allvarliga felet. NHTSA rapporterar att Ford tvingas återkalla alla tillverkade bilar. Igen. Ty Ford har redan haft sex andra återkallelser på den modellen under året som har gått. På vissa bilar kan en felaktigt utfört tidigare återkallelse ha förvärrat brandrisken.

Även biltillverkaren Honda har problem. De råder kunder som har köpt deras Honda Jazz årsmodell 2007 och 2008 att helst parkera bilarna utomhus, på grund av risken att deras fönsterhissar spontant kan fatta eld, rapporterar USA Today.

Vi lider naturligtvis med Ford och Honda, och förväntar oss kraftig fall av deras aktiekurs till följd av bränderna. Medierna kommer ju att kasta sig över dem och visa alla bränderna i detalj om och om igen.

Och som bonus: en liten videosnutt om vad som händer när du kör på en metallbit som ligger på vägen och du inte kör en Tesla som kan offra sina batterier för att skydda dig:

http://www.youtube.com/watch?v=nJUWXRWK4xs

Folk har till och med dött på grund av det, rapporterar Orlando Sentinel.

 

Bookmark the permalink.