Vägen till Europa

ToEuropa

I och med att nya Superchargen i Hamburg invigdes en dryg vecka sedan är det nu mycket lättare att åka med Tesla Model S till Europa.

Hittills fanns det endast två Supercharger-stolpar vid Tesla Motors servicecenter i Hamburg, så olyckligt placerade att man kunde komma åt dem endast kontorstid.

Nya Superchargeranläggningen är en bit därifrån, vid Hotel Lindtner strax söder om Hamburg. De fyra laddstolparna som utgör stationen är åtkomliga dygnet runt, precis som det ska anstå en Tesla Superchargerstation.

I kombination med nya stationen i Bad Fallingbostel 9 mil söderut blir det nu en barnlek att besöka Hannovermässan, eller fortsätta färden söderut mot centrala och södra Europa.

Så nu kan du sätta igång och planera sommarens bilsemester!

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.
 • JH

  Underligt att det tog så lång tid. Och 4 stationer känns jämförelsevis lite? Det har potential att bli en av de hårdast belastade anläggningarna i europa (det ligger ju precis i knutpunkten mellan norra och södra europa)… Kan tänka mig att semestertrafiken kan bli intensiv!

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Superchargerstationerna i Europa börjar bli så tätt intill varandra att man kan börja hoppa över varannan station. Jag tror de tänker sig att vissa kommer stanna och ladda i Hamburg, vissa i Bad Fallingbostel. Det är ju bara 9 mil mellan dem.

   • JH

    Jo förvisso, det kan så vara, ochhar man väl passerat getingmidjan så har man relativt god täckning. Det område som kan kännas lite underdimensionerat är frankrike och italien. Paris borde ju ha några stationer (stor destination), lämpligen i de fyra väderstrecken.

 • G F

  Jag skulle vilja påstå att kombinationen av den nya Busdorf Supercharger norr om Hamburg och Bad Fallingbostel.(215km mellan) gör dessa 4 nya stolpar nog mer lämpade för öst-väst gående trafik förbi Hamburg. Jag tar alltid landvägen via Jylland i stället för fossil färjorna, 14.5mil längre men man förlorar bara en halvtimme i tid. Man slipper dessutom klämma in sin bil på ett trångt bildäck 0-utsläpp, 500kr billigare. + att man får köra mer Tessla!!!!

  • Top 12

   Yepp

  • Gustav Magnusson

   Om man bara kunde köra en Tesla :)