Världens snabbaste motorcykel

LS-218

Lightning Motorcycles är motorcykelvärldens Tesla Motors. Deras LS-218 är världens snabbaste serietillverkade motorcykel, med en toppfart på 351 km/h. Motorcykeln har en vattenkyld elmotor på 200 hästkrafter och ett batteripack på upp till 20 kWh. Precis som Tesla Model S kan man köpa den med olika batteristorlekar; instegsmodellen med 12 kWh batteripack kostar från $38 888.

Likheterna med Tesla Motors är slående: här kommer en ny tillverkare från ingenstans och sopar mattan med de etablerade tillverkarna. Till ett pris lägre än motsvarande supermotorcyklar.

Stackars bensinsniffare har färre och färre områden kvar där elfordon inte har visat sitt överlägsenhet. (Undrar när första eldrivna monstertrucken kommer ;-) ) Lightning Motorcycles LS-218 inte bara vann 2013 års Pikes Peak International Hill Climb – den kom hela 21 sekunder före den snabbaste fossilcykeln som kom tvåa!

Vill du känna på hur det känns att rida på LS-218 kan du titta på följande klipp från en annan tävling de också (förstås) vann:

 


TCS ett år sedan: Facit: 8 Tesla Model S sålda i Sverige i Oktober

För exakt ett år sedan inledde vi vårt samarbete med intresseorganisationen PowerCircle. De har sedan dess vänligen levererat oss månatliga siffror över antal Teslor levererade i Sverige, som vi har sammanställt på vår unika försäljningssida.

Sedan dess har de också startat en rolig och intressant interaktiv statistiksajt elbilsstatistik.se där man kan ta del av deras siffror.

 

Tagged . Bookmark the permalink.
--- Stöd dessa sidor med en donation ---
--- Min referralkod: tibor72449 ---
--- Köp mina böcker ---
 • Simon

  Det finns ett område där bensindrivna fordon inte går att ersätta med elfordon: biljakter på film.
  I och med att ett elfordon inte kan explodera, som de måste göra på film, så går det aldrig att använda dem där.

  • https://teslaclubsweden.se Tibor Blomhäll

   Psst: bensinbilar kan heller inte explodera som på film :-)

   • Simon

    Förvisso inte, men det krävs aningen mindre “suspension of disbelief” om man vet att fordonet kan innehålla 60 liter explosiv gas.

    • islandmountain

     Vissa har ju fått för sig att elbilar börjar brinna vid minsta lilla krock så filmbolagen har nog inga problem med att låta en elbil försvinna i ett eldhav heller…

 • Elbilisten

  Det finns faktiskt åtminstone en eldriven monstertruck. Men trots att jag är elbilsentusiast tycker jag faktisk att vrålet från en toktrimmat V8 utan ljuddämpare är en viktig del av showen. Ljudet på videon påminner mig bara om mitt gamla jobb som gaffeltruckförare… Men det skulle absolut vara kul med fler liknande monsterbilar, det skulle säkert få fler – speciellt yngre – att få upp ögonen för vad man kan bygga med eldrift.

  https://www.youtube.com/watch?v=U41fJ-pd2vE

  • Simon

   Och ska man mosa bilar är det väl bra med all extra vikt man kan få, t ex ett stort batteri?