Facit: 8 Tesla Model S sålda i Sverige i Oktober

Vi har i en tidigare artikel här på Tesla Club Sweden klurat oss fram till siffran 11 Model S sålda i oktober genom att jämföra BilSwedens statistik mot SCB-s.

Nu behöver vi inte gissa längre, för organisationen Power Circle har skänkt oss facit. Power Circle basar över elbilsdatabasen ELIS, som bygger på SCB-s statistik, fast mycket mer detaljerat än den gratisinformation SCB delar med sig. Power Circles VD Olle Johansson hälsar att i oktober registrerades det in 8 stycken Tesla Model S elbilar i Sverige, “fem registrerade i Stockholms län, en i Västra Götaland och två i Skåne”.

Vi ser med spänning fram emot Novembersiffrorna Power Circle har lovat leverera till oss!

Det ryktas om att ett skepp har kommit lastat… fartyget APl Indonesia anlände Rotterdam 6:e Oktober, enligt rykten fullt med Tesla Model S bilar. De bilarna håller på att monteras och färdigställas i Tesla Motors fabrik i Tilburg innan bilarna ska levereras till sina ägare runt om i Europa. De av er som väntar på leverans i November/December hade nog sina bilar på det fartyget. Nu undrar vi om Tesla Motors kan leverera vissa av de bilarna i November, eller om de kommer att först dyka upp i Decemberstatistiken?

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.