Tesla Model X taxi i Gävle

Gävle Taxi planerar att beställa en Tesla Model X som taxibil rapporterar Power Circle. De har precis tagit en Nissan Leaf i drift som taxibil, och planerar att utöka sin elbilsflotta i framtiden.

Att Gävle Energi just har installerat Gävleborgs första snabbladdare (dock av typen ChaDeMo) eldar på Gävle Taxis entusiasm. De planerar köra bilarna i färdtjänst under dagen, och reguljär trafik på kvällarna. De planerar att Nissan Leaf ska köras ca 10 000 mil på ett år(!) med tre snabbladdningar per dag. Den korta räckvidden kommer att kräva lite extra planering, men besparingarna i drivmedel kommer att kompensera för besväret.

Gävle Taxis VD, S-O Hiller ser med tillförsikt fram emot att kunna beställa en Tesla Model X, som trots sitt höga pris kommer att passa ännu bättre som eltaxi. Den långa räckvidden kommer ju minska behovet av snabbladdningar och planeringskompromisserna. Han har kanske blickat ut över gränsen mot Norge, där en Tesla Model S redan körs som taxi i Oslo. Oslo Taxi planerar att spara 100 000 kronor per år i bränslekostnad, vägtullar och parkeringsavgifter enligt vg.no.

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.