“Skrällen”

AMS_skrallen

Svenska biltidningen Auto Motor & Sport jämförde Tesla Model S P85+ med BMW M550d och Lexus GS450h. De gav artikeln titeln “Skrällen” – och vi kan ju alla gissa vilken bil som stod för den, eller hur?

Utan att avslöja aldeles för mycket -köp nr 24 av Auto Motor & Sport för att läsa hela läsvärda artikeln!- så sopade Tesla Model S banan med de andra två bilarna. Bilen är helt enkelt i en helt annan division av körupplevelse enligt testarna. Ett exempel är den totalt omedelbara gasresponsen. “Kraften ut ur kurvorna är nästan löjeväckande, det här är en av världens snabbaste bilar” skriver de. De andra bilarnas växellåda beskrivs med ord som “Normalt tycker vi att det här är riktigt bra respons, men efter Teslan går tiden helt plötsligt långsammare”.

Efter flera sidor lovsång kände de att de måste ta med något negativt om Model S för att fortfarande verka balanserade journalistiska – och då klagade de på avsaknaden av torkarblad till strålkastarna :-)

De klagade också på Teslas höga service- och försäkringskostnader, mest på grund av att för BMW ingår vagnskadeförsäkring och tre års gratis service i priset. (Efter de åren då?) Här hoppas vi dock på den “revolutionerande serviceerbjudande” som Elon Musk har lovat komma med snart. (Den mannen vet hur man bygger upp spänning.)

Vi har som tradition här att klaga på Auto Motor & Sports siffror om Teslan, och den här artikeln är tyvärr inget undantag: Navigation listar de som 33 500 kronor, och Parkeringssensorer/backkamera som 38 000. Lite väl saftigt. Google maps ingår ju som standard i bilen, likaså backkamera. Det som kostar 33 500 kronor är Tech-paketet som bland annat innehåller en navigator, bland massa annat “godis”. Och parkeringssensorerna kostar bara 4500 kronor. Visserligen måste man ha Tech paketet för att kunna ha parkeringssensorer, men den kostnaden har de ju redan inkluderat i navigatorn! Lite dubbel bokföring där…

Tidningen har dessutom en artikel om Tesla Motors planerade utbyggnad av Supercharger snabbladdstationer i Sverige och Europa, som vi också har berättat om här på Tesla Club Sweden. Vi hade till och med mer detaljerade kartor :-)

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.